• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Viceprim-ministrul Mihai Moldovanu a efectuat o vizită de lucru în raionul Orhei

    Viceprim-ministrul Mihai Moldovanu a efectuat o vizită de lucru în raionul Orhei

    19.09.2012  

    Vizita a demarat cu întrevederea Viceprim-ministrului Mihai Moldovanu cu reprezentanții administrației publice locale, primarii satelor din r. Orhei, directori ai instituțiilor medicale, de învățământ şi de cultură.

    Au fost abordate problemele legate de salariile mici, lipsa finanțelor suficiente pentru investiţii capitale şi necesitatea revizuirii mecanismului de gestionare a finanţelor publice.

    Vicepremierul a relatat despre iniţiativele şi acţiunile Guvernului Republicii Moldova, în vederea măririi salariilor angajaţilor din sfera culturii, despre noul proiect al Legii Culturii şi a precizat că pentru funcţionarii publici majorările la salarii au fost deja efectuate. De asemenea, Mihai Moldovanu a vorbit despre necesitatea dezvoltării unei strategii locale pentru a ridica nivelul de trai al cetăţenilor şi a contribui la dezvoltarea economică a ţării, componenta, de care depinde şi majorările de salarii.

    În cadrul audienţei cetăţenilor din raion, printre cele mai stringente probleme au fost menționate ajutorul social şi compensaţiile nominative. Mihai Moldovanu a explicat cetăţenilor raţionamentul acestor schimbări, care vine de fapt să instituie echitatea socială, astfel ca cei mai defavorizaţi şi cei care au necesităţi acute să beneficieze de ajutoare sociale.

    Vicepremierul a reiterat că toate inițiativele Guvernului Republicii Moldova sunt orientate spre bunăstarea cetățeanului și asigurarea modului de viață decent, și că în mod eșalonat finanțările și salariile vor satisface cetățenii, însă sunt necesare concomitent eforturi conjugate din partea statului și a cetățenilor.

    Viceprim-ministrul s-a documentat cu privire la activitatea Spitalului raional Orhei, Centrul Medicilor de Familie Orhei, şi noile servicii medicale create la Orhei prin intermediului parteneriatului public-privat.

    Mihai Moldovanu a vizitat și fabrica Orhei-Vit, care reprezintă  unul dintre cei mai mai mari producatori de sucuri si conserve din fructe si legume din ţară, dar şi din regiune. S.A Orhei-Vit exportă produse în ţări precum România, Ucraina, Germania, Iran şi altele. În prezent la fabrică activează 600 de angajaţi.

    Scopul vizitei a fost documentarea în teren cu privire la activitatea raională în sfera socială, evaluarea indicatorilor de dezvoltare a domeniului și identificarea soluțiilor la problemele existente.

    Guvernul Republicii Moldova www.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com