• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Deputaţii PL au avut o întrevedere cu Preşedintele Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European Hannes Swoboda

    Deputaţii PL au avut o întrevedere cu Preşedintele Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European Hannes Swoboda

    18.09.2012  

    Deputaţii liberali au avut astăzi o întrevedere cu Preşedintele Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European Hannes Swoboda, aflat într-o vizită de lucru în Republica Moldova. La întâlnire au participat deputaţii Mihai Ghimpu, Corina Fusu şi Boris Vieru.

    Discuţiile au vizat un şir de aspecte referitoare la evoluţiile înregistrate de Republica Moldova pe plan politic, social şi economic.

    Deputatul Mihai Ghimpu a reiterat că obiectivul principal al autorităţilor de la Chişinău este integrarea europeană a Republicii Moldova. „Drumul nostru este ireversibil european şi depunem eforturi susţinute pentru ca în cel mai scurt timp cetăţenii Republicii Moldova să facă parte din marea familie europeană. De fapt, noi dintotdeauna am fost parte componentă a Europei, iar dacă n-ar fi fost ocupaţia din 1812 şi 1940 atunci eram parte a UE de facto, nu doar geografic”, a menţionat Mihai Ghimpu.

    Interlocutorii au făcut un schimb de opinii referitor la implementarea reformelor în Republica Moldova în vederea realizării obiectivului de integrare europeană, obiectiv fixat atât în programul de guvernare, cât şi în Acordul de constituire a Alianţei pentru Integrare Europeană. În context, deputatul Mihai Ghimpu a solicitat sprijinul membrilor Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European în susţinerea parcursului european al Republicii Moldova şi implicit în semnarea celor trei acorduri importante: Acordul pentru crearea Zonei de Liber schimb aprofundat şi cuprinzător, Acordul de Asociere şi Acordul de liberalizare a regimului de vize.

    În cadrul întrevederii a fost abordat şi subiectul reglementării conflictului transnistrean. Mihai Ghimpu a solicitat sprijinul membrilor Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European în retragerea neîntârziată, totală şi necondiţionată a trupelor ruse şi a muniţiilor staţionate în raioanele din stânga Nistrului ale Republicii Moldova, respectându-se prevederile dreptului internaţional.

    Hannes Swoboda a menţionat disponibilitatea Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European de a acorda tot sprijinul necesar Republicii Moldova în procesul de integrare europeană.

    Departamentul Comunicare şi Imagine al PL

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com