• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu consideră că serviciile secrete ar putea infiltra provocatori la Marşul Unirii

    Mihai Ghimpu consideră că serviciile secrete ar putea infiltra provocatori la Marşul Unirii

    11.09.2012  

    Liderul PL Mihai Ghimpu este convins ca în spatele Marşului Unirii din această duminică stau Serviciile Secrete, care vor infiltra provocatori printre manifestanţi. Liderul PL se arată nemulţumit şi de data aleasă de unionişti, anume 16 septembrie, care coincide cu Festivalul Etniilor.

    Mihai Ghimpu este sigur că unioniştii au ales special data de 16 septembrie pentru a organiza marşul. ”Nimic parcă n-ar trebui să ne pună pe gânduri să încercăm să interzicem, să solicităm, doar dacă luăm în consideraţie anumite lucruri. De ce anume pe 16? Poftim pe 17, poftim pe 21, poftim în altă zi. Şi nimeni n-ar fi zis nimic, nici prim-ministrul, nici eu, nici dl Lupu, nici primăria. Ce, ei n-au ştiut că în ziua aceasta, 16 septembrie, e Festivalul Etniilor? Au ştiut. Înseamnă că nu e totul aşa de curat cum credem noi”, spune Ghimpu.

    Liberalul crede că serviciile secrete s-ar putea implica în evenimentele din 16 septembrie. ”Să nu credeţi că în această criză unele servicii stau de-o parte. Din contra, aşteaptă orice moment ca să organizeze provocări şi să facă aşa ca şi de data asta să nu ajungem la mal. Eu nu vreau ca şi de data aceasta Republica Moldova să se înece la mal”, menţioneaza liderul PL.

    Potrivit lui Mihai Ghimpu, manifestaţiile ar pune în pericol parcursul european al Republicii Moldova. ”Noi ştim cu toţii cum privesc europenii la drepturile minorităţilor. Ştim foarte bine că suntem în preajma obţinerii a trei documente: Acordul de Asociere, Acordul de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător, Acordul de Libera Circulaţie”, explică liderul PL, care a mai amintit şi de evenimentele din 7 aprilie, când printre manifestanţi ar fi existat şi provocatori.

    Pentru duminica aceasta Acţiunea 2012 a anunţat că va organiza un Marş al Unirii în Chişinău. Ieri, atât premierul Vlad Filat, cât şi edilul capitalei au recomandat organizatorilor să se abţină de la manifestaţii de acest gen, care ar submina statalitatea şi integritatea Republicii Moldova, îndepărtând-o de la Uniunea Europeană.

    www.inprofunzime.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com