• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu despre art. 13 din Constituție: „Ori va fi scris limba română, ori nu va fi menționat nimic”

    Mihai Ghimpu despre art. 13 din Constituție: „Ori va fi scris limba română, ori nu va fi menționat nimic”

    11.09.2012  

    Partidul Liberal va insista ca în Constituție să fie consfințită limba română. Dacă această propunere nu va trece, atunci liberalii vor cere ca mențiunea cu privire la limba de stat să fie în general exclusă. Declarații în acest sens au fost făcute de către președintele PL, Mihai Ghimpu, în cadrul emisiunii „ÎnProfunzime” de la ProTV Chișinău.

    „Eu pledez pentru adevăr - limba română. Nu este probleme nici în PD, nici în PLDM vis-a vis de această chestiune. Este problema cum schimbăm, în Parlament sau prin Referendum?

    Ce eu o să votez cu aceștia care flutura bidoanele prin țară? Este nevoie de referendum, cetățeanul trebuie să aleagă. Putem să rezolvăm doar prin referendum. Dacă nu trece prin referendum limba română, mai bine să nu figureze deloc, decât să fie minciuna în Constituție”, consideră liberalul.

    La punctul forma de guvernământ din Republica Moldova, PL nu este atât de categorica ca PLDM. Dacă liberal-democrații optează pentru o republică prezidențială, liberalii stau pe gânduri. „Republică prezidențială înseamnă că în fruntea Executivului stă președintele. Noi știm ce înseamnă asta. Am discutat eu cu colegii de partid și suntem împotrivă. O să vedem. Trebuie să analizăm și să gândim așa încât să rezolvăm problema cu alegerea șefului statului”, a conchis Ghimpu.

    UNIMEDIA menționează că noua redacție a Constituției urmează să fie adoptată până la finele mandatului actualului Legislativ, cel puțin așa prevede Programul de guvernământ al Alianței pentru Integrare Europeană.

    www.unimedia.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com