• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  (FOTO)Conducerea PL a avut o întrevedere cu Graham Watson, raportor al Parlamentului European pentru Acordul de Asociere Republica Moldova - UE

    (FOTO)Conducerea PL a avut o întrevedere cu Graham Watson, raportor al Parlamentului European pentru Acordul de Asociere Republica Moldova - UE

    21.08.2012  

    Preşedintele PL Mihai Ghimpu, deputat în Parlamentul Republicii Moldova a avut astăzi o întrevedere cu Președintele Partidului European Liberal Democrat şi Reformist (ELDR) Graham Watson, raportor al Parlamentului European pentru Acordul de Asociere la UE a Republicii Moldova, aflat într-o vizită în Republica Moldova.

    Discuţiile au vizat perspectiva integrării europene a Republicii Moldova, fiind făcută o evaluare a dialogului Republica Moldova-UE şi a reformelor implementate în acest context. Un alt subiect abordat în cadrul întrevederii s-a referit la reglementarea conflictului transnistrean.

    Mihai Ghimpu a dat asigurări că AIE va continua implementarea agendei de reforme asumate în vederea asigurării unui viitor european cetăţenilor Republicii Moldova. “Republica Moldova beneficiază acum de stabilitate politică, după ce a fost ales preşedintele. În următorii ani de mandat urmează să ducem la bun sfârşit reformele asumate pentru a ne integra în familia europeană. Apropierea de UE nu constă în deplasări, ci în reforme, care să ne aducă la un nivel de viaţă ca şi cel din UE”, a menţionat Mihai Ghimpu.

    Europarlamentarul britanic Graham Watson a remarcat progresele înregistrate de Republica Moldova în realizarea agendei de reforme, în special în ceea ce ţine de negocierile pe marginea Acordului de Comerţ Liber, Aprofundat şi Cuprinzător, Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană şi Acordului privind liberalizarea regimului de vize între Moldova şi UE. Totodată, Graham Watson a subliniat că autorităţile Republicii Moldova mai au de îndeplinit un şir de teme pentru acasă în vederea eliminării corupţiei şi a consolidării statului de drept. În acelaşi context, raportorul Parlamentului European pentru Acordul de Asociere la UE a Republicii Moldova a menţionat că va susţine şi în continuare parcursul european al Republicii Moldova, acordând tot sprijinul de care are nevoie statul nostru pentru apropierea de valorile şi standardele europene.

    Graham Watson a apreciat înalt prestaţia Partidului Liberal şi a Preşedintelui PL Mihai Ghimpu în cooperarea cu alte partide de orientare democratică, respective în constituirea unei alianţe de guvernământ care va asigura dezvoltarea Republicii Moldova în direcţia integrării europene. Europarlamentarul britanic a menţionat că liberalii au reprezentat o forţă politică importantă în realizarea schimbării democratice în Republica Moldova.

    Preşedintele ELDR a primit în dar de la Mihai Ghimpu cele două cărţi semnate de omul politic Gheorghe Ghimpu, fost deţinut politic în perioada sovietică pentru convingerile sale - “Conştiinţa naţională a românilor moldoveni”, “Stindardul sfintei libertăţi”.

    Ulterior, Graham Watson şi Mihai Ghimpu au susţinut un briefing comun de presă în care s-au referit la evoluţiile înregistrate de Republica Moldova în realizarea parcursului de integrare europeană.

    Potrivit agendei vizitei, Graham Watson şi Mihai Ghimpu au avut o întrevedere şi cu membrii Biroului politic permanent al PL, dar şi cu Primarul General al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, prim-vicepreședintele PL.

    Pe parcursul zilei de astăzi, Preşedintele ELDR va avea va avea o întâlnire cu tinerii liberali, precum și o discuție informală cu reprezentanții mass-media din Republica Moldova.

    Preşedintele ELDR Graham Watson, europarlamentar britanic, efectuează o vizită în Republica Moldova în perioada 19-22 august 2012.
    ELDR reprezintă un factor politic important în Parlamentul European, fiind un susţinător al continuării extinderii Uniunii Europene.

    PL este membru cu drepturi depline al ELDR.

    Departamentul Comunicare şi Imagine al PL

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com