• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Preşedintele ELDR Graham Watson apreciază înalt prestaţia Partidului Liberal

    Preşedintele ELDR Graham Watson apreciază înalt prestaţia Partidului Liberal

    21.08.2012  

    Viitorul Republicii Moldova este unul european. Acest lucru este clar pentru mine, dar trebuie să vă debarasaţi de trecutul comunist şi să vă mişcaţi înainte. Declaraţia a fost făcută astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, de către Președintele Partidului European Liberal Democrat şi Reformist (ELDR), Graham Watson, raportor al Parlamentului European pentru Acordul de Asociere la UE a Republicii Moldova, care se află într-o vizită în Republica Moldova la invitaţia Partidului Liberal.   

    Oficialul european s-a arătat impresionat de realizările Republicii Moldova în special în cea ce ţine de negocierile pe marginea Acordului de Comerţ Liber, Aprofundat şi Cuprinzător, Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană şi Acordului privind liberalizarea regimului de vize între Moldova şi UE.

    Totodată, el a menţionat că în faţa Moldovei stau şi un şir de provocări, în special ce ţin de eliminarea corupţiei şi consolidarea statului de drept.

    Graham Watson a dat o apreciere înaltă prestaţiei Partidului Liberal din Moldova, care, potrivit spuselor sale, a ştiut să coopereze cu alte partide democratice pentru a asigura dezvoltarea ţării pe calea democraţiei.

    Mihai Ghimpu a spus că, în aceste zile, fiind alături de Graham Watson, s-a convins încă o dată că Moldova are prieteni pe calea de dezvoltare pe care şi-a ales-o. El a menţionat că Moldova are şi în continuare nevoie de reforme pentru a se apropia de UE, precizînd că „apropierea nu constă în deplasări, ci în reforme, care să ne aducă la un nivel de viaţă ca şi cel din UE”.

    www.tribuna.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com