• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă a împrumutat bani pentru a realiza monumentul dedicat victimelor deportărilor staliniste

    Dorin Chirtoacă a împrumutat bani pentru a realiza monumentul dedicat victimelor deportărilor staliniste

    27.06.2012  

    „Primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a împrumutat bani pentru ca noi să putem lucra, să nu pierdem timpul”, a declarat pentru Elldor. Info Iurie Platon, autorul monumentului dedicat victimelor deportărilor staliniste ce va fi amplasat în scuarul Gării Feroviare din Chişinău.

    „Până acum s-au cheltuit 251 de mii de lei. Doar chiria sălii de la Fondul Plastic, unde efectuăm lucrările, costă 15 mii de lei pe lună. Avem de plătit pentru energia electrică, materiale ș.a. Le-am dat și colegilor mei niște bănuți, ca să nu-i alunge soțiile de acasă”, a adăugat autorul monumentului.

    „Vom putea restitui acești bani și vom avea onorarii numai după ce va avea loc licitaţia pentru selectarea antreprenorului care să construiască soclul şi să amenajeze scuarul”, a precizat Iurie Platon.

    Dorin Chirtoacă declarase anterior că valoarea monumentului se ridică la 10-15 milioane de lei, bani care vor fi alocaţi din bugetul municipal.

    „Aproximativ jumătate din sumă va fi alocată întreprinderii care va turna monumentul în bronz. Cel mai probabil, acest lucru se va înfăptui la întreprinderea din Minsk. Va costa mult și transportarea monumentului. Noi vom primi 10-15 la sută din suma finală”, a declarat sculptorul.

    Monumentul dedicat victimelor deportărilor staliniste ce va fi amplasat în Scuarul Gării Feroviare are 12 metri lungime, 2,80 metri înălțime și 1,70 -1,80 metri grosime.

    „Pentru mine, edificarea acestui monument este o chestiune de onoare. Am împrumutat împreună cu colegii şi prietenii 250 de mii de lei şi l-am rugat pe Iurie Platon să înceapă lucrul”, declara Dorin Chirtoacă.

    Monumentul va fi gata pentru a fi turnat în bronz până la sfârşitul lunii august. Primarul Dorin Chirtoacă a declarat că turnarea în bronz ar putea dura o jumătate de an, după care, în luna iulie a anului viitor, va fi instalat în scuar, potrivit Info-Prim Neo.

    www.elldor.info

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com