• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Viceministrul Educaţiei Tatiana Potâng: 25 de copii din şcoli internat din Republica Moldova vor beneficia de tratament și odihnă în Italia

    Viceministrul Educaţiei Tatiana Potâng: 25 de copii din şcoli internat din Republica Moldova vor beneficia de tratament și odihnă în Italia

    26.06.2012  

    În perioada 16 iunie-27 august curent, 15 copii din gimnaziile-internat din Strășeni, Cărpineni și Gimnaziul-Internat nr.3 din mun. Chișinău se vor afla la odihnă în Italia. Alți 10 copii își vor petrece vacanța în Italia, în perioada 14 iulie-27 august curent.

    Potrivit Viceministrului Educației, Tatiana Potâng, experiența de organizare a odihnei copiilor în Italia nu este nouă, copiii moldoveni se vor afla în familiile italiene a doua, a treia oară. Colaborarea a demonstrat că rezultatele aflării copiilor din Republica Moldova la tratament și odihnă sunt vizibile și promițătoare, a spus dna Potâng.

    Vizita copiilor este organizată în baza acordului de colaborare cu Asociaţia de Voluntariat PUER din Italia, semnat de viceministrul Educației, Tatiana Potâng, în anul 2011. Acordul prevede tratament şi vacanţă gratuită în Italia, pentru copiii moldoveni din familii aflate în condiţii sociale şi de sănătate defavorabile. Astfel, grupe de copii din Republica Moldova merg la odihnă și tratament în Italia, în vacanțele de vară, iarnă și la sărbătorile de Paști.

    Acordul încheiat pe o durată de doi ani, prevede organizarea unor activităţi de asistenţă gratuită, oferită de Republica Italiană în scopul de profilaxie, de restabilire şi îmbunătăţire a condiţiilor de sănătate a copiilor moldoveni. Tratamentul şi vacanţa se desfăşoară prin programe de solidaritate şi găzduire în favoarea minorilor şi a persoanelor care îi vor însoţi, organizate de Asociaţia de Voluntariat PUER.

    Vacanţa este petrecută în familii gazdă pe teritoriul Italiei aprobate de Departamentul pentru Minori Străini din cadrul Ministerului de Solidaritate Socială.

    www.edu.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com