• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă solicită autorităţilor turce o copie a Sabiei lui Ştefan cel Mare

    Dorin Chirtoacă solicită autorităţilor turce o copie a Sabiei lui Ştefan cel Mare

    26.06.2012  

    Ieri, 25 iunie, primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, împreună cu consilierul municipal, Ion Gabura, liderul fracţiunii Partidului Liberal din CMC, au efectuat o vizită în oraşul Istanbul, Turcia, unde au vizitat Muzeul „Palatul Topkapî”. Este cunoscut că în acest muzeu se găsesc mai multe vestigii, printre care şi sabia domnitorului Moldovei, Ştefan cel Mare şi Sfânt.

    După ce a văzut Muzeul, inclusiv Sabia lui Ştefan cel Mare, Primarul de Chişinău a luat legătura cu administraţia instituţiei şi a avut o întâlnire cu Ilber Ortayli, Prof. Univ. Dr., preşedintele Muzeului „Palatul Topkapi”.

    În cadrul întrevederii, Dorin Chirtoacă a abordat subiectul privind posibilitatea transmiterii unei copii a Sabiei lui Ştefan la Chişinău, pentru locuitorii municipiului şi respectiv - a Republicii Moldova. Răspunsul a fost unul afirmativ şi a fost solicitată respectarea procedurii oficale, respectiv adresarea Primăriei municipiului Chişinău către autorităţile turce. Prin urmare, municipalitatea se va adresa Ambasadei Turciei în Republica Moldova, dlui ambasador, Mehmet Selim Kartal şi va iniţia procedura de obţinere a acordului. Şi în măsura posibilităţilor - obţinerea unei copii a sabiei, care să fie transmisă la Chişinău.

    Astăzi, 26 iunie 2012 va fi expediată o scrisoare în acest sens către Ambasada Turiciei în Republica Moldova. La revenirea din deplasare, primarul capitalei va solicita o întrevedere cu ambasadorul Turciei la Chişinău, pentru a pune la punct detaliile acestui proiect.

    www.chisinau.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com