• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Şedinţă în preajma monumentului de arhitectură de pe str. Şciusev 52. Dorin Chirtoacă: Proiectul de restaurare va fi autorizat cu destinaţia bloc administrativ

    Şedinţă în preajma monumentului de arhitectură de pe str. Şciusev 52. Dorin Chirtoacă: Proiectul de restaurare va fi autorizat cu destinaţia bloc administrativ

    25.06.2012  

    Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a convocat ieri o şedinţă de lucru pe strada A.Şciusev 52. Pe această adresă care reprezintă un imobil, monument de arhitectură a apărut un conflict între vecini şi proprietar.

    La şedinţă au participat toţi responsabilii implicaţi în emiterea autorizaţiei de construcţie. Edilul capitalei a analizat toate aspectele problemei şi anume: legalitatea utilizării terenului, construcţiile adiacente, dar şi modul în care urmează a fi reconstruit acest imobil reeşind din documentaţia de proiect.

    În context, s-a stabilit că proprietarul imobilului din str. A Şciusev 52 planifică reconstrucţia monumentului de arhitectură în conformitate cu legislaţia în vigoare. Totodată unii din vecini care protestează în legătură cu reconstrucţia imobilului dat, anterior au demolat ilegal un alt monument de arhitectură din curtea respectivă şi au construit ilegal un gard.

    Potrivit lui Dorin Chirtoacă, acest proiect va fi autorizat de către Primăria Chişinău pentru reconstrucţie şi restaurare cu destinaţia bloc administrativ, oficii, chiar dacă este compatibil şi cu alte destinaţii, iar proprietarul este obligat să păstreze faţada clădirii.

    Dorin Chirtoacă l-a îndemnat pe proprietarul clădirii din strada A.Şciusev 52 să continue reconstrucţia imobilului conform proiectului, iar lucrările să fie încheiate timp de 2 ani.

    www.chisinau.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com