• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Deputaţii liberali: Punem semn de egalitate între nazism şi comunism. Ambele catastrofe trebuie condamnate!

    Deputaţii liberali: Punem semn de egalitate între nazism şi comunism. Ambele catastrofe trebuie condamnate!

    21.06.2012  

    Opoziția comunistă acuză deputații AIE că eroizează criminalii de război! Acuzațiile au venit după coaliția de guvernare a respins propunerea PCRM de includerea pe ordinea de zi a unui proiect de lege care condamnă nazismul.

    „Suntem de acord să condamnăm nazismul, dar haideți să condamnăm și comunismul, stalinismul. Stalin a fost complice cu Hitler”, a menționat deputatul PL, Gheorghe Brega. „Să punem egalitate între aceste două catastrofe. Nazismul a făcut crime pe timp de război, iar comunismul a făcut crime chiar și pe timp de pace. Nu doar în perioada lui Stalin, dar și a lui Lenin, oamenii au făcut pușcărie pentru ieile lor”, a adăugat și Valeriu Munteanu.

    Poziția PL a fost susținută și de liberal-democrați. „Este un proiect important, dar trebuie să condamnăm și comunismul care a adus nu mai puține daune. Trebuie de discutat la pachet”, a menționat Valeriu Streleț.

    Propunerea comuniștilor a fost respinsă. Votul deputaților AIE i-au nemulțumit pe comuniști, care au trecut la acuzații. „Îl venerați pe criminalul român Antonescu în manualele de istorie”, a spus deputatul PCRM, Ina Șupac. „Prin acest vot ați arătat poziția față de eroizarea criminalilor de război. Rușine față de cei care ați votat”, a adăugat și Grigore Petrenco.

    www.jurnal.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com