• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Ministrul Tineretului şi Sportului Ion Cebanu în vizită de lucru în raionul Dubăsari

    Ministrul Tineretului şi Sportului Ion Cebanu în vizită de lucru în raionul Dubăsari

    20.06.2012  

    Activităţile cultural-sportive în lunile de vară au fost puse în discuţie marţi, în cadrul întrevederii Ministrului Tineretului şi Sportului, Ion Cebanu, şi Preşedintelui raionului Dubăsari, Grigore Policinschi.

    Grigore Policinschi a dat asigurări că taberele de vară din raionul Dubăsari lucrează în regim normal şi sunt completate la limită. ”Dincolo de câteva tabere care nu funcţionează, avem suficiente oferte pentru copii şi tineret. Tabăra de odihnă raională pentru copii şi tineret ”Prietenia”, taberele private ”La popas” şi ”Nistru” funcţionează în regim normal. Condiţiile de odihnă acolo sunt foarte bune, iar locurile pitoreşti atrag chiar copii din alte raioane. Organizăm şi alte acţiuni, cu caracter sportiv. Avem fotbalişti talentaţi şi antrenori extraordinari, astfel încât echipa de la juniori din raionul Dubăsari a cucerit în 2011 medalia de aur la turneul republican de mini-fotbal ”Guguţă” – a mai declarat Preşedintelui raionului Dubăsari.

    Reuniţi ceva mai târziu în şedinţă de lucru cu Ministrul Tineretului şi Sportului, specialiştii Consiliului Raional Dubăsari au abordat mai multe chestiuni ce ţin de administrarea surselor financiare din bugetul local pentru acţiuni sportive şi proiecte pentru tineret, iar principalele subiecte de discuţie au fost bugetul auster, necesitatea construcţiei terenurilor de fotbal cu acoperire artificială în localităţile rurale şi asistenţa socială tinerilor specialişti.

    ”Cunoaştem bine cât de oportunişti sunt mulţi tineri – cu mai mai multe paşapoarte şi cetăţenii, aceştea încearcă să supravieţuiască, deoarece statul deocamdată nu le poate garanta tinerilor specialişti din sectorul public un salariu decent” – a declarat Ministrul Tineretului şi Sportului. Ion Cebanu s-a referit la specificul raionului Dubăsari, situat geografic pe ambele maluri ale Nistrului: ”Suntem un popor, cetăţeni ai unui stat şi grija trebuie să le purtăm absolut tuturor. Acolo unde nu ajunge politica, misiunea o face sportul. Mă bucur de succesele sportivilor din raionul Dubăsari, de prezenţa acestora la campionatele republicane şi de faptul că o bună parte din ei sunt delegaţi la competiţii internaţionale unde aceştea apără tricolorul Republicii Moldova.”

    Referindu-se la motivarea tinerilor specialişti de a activa în localităţile rurale, Ion Cebanu a accentuat că Guvernul Alianţei pentru Integrare Europeană a realizat mai multe succese în acest sens, iar lucrurile merg spre bine: ”Ca şi alţi funcţionari publici, specialiştii în domeniul tineretului şi sportului urmează să ridice salarii majorate în acest an. Reamintesc că au fost introduse modificări şi în Hotărârea Guvernului nr. 1552 din 2002 cu privire la normele financiare pentru activitatea sportivă, prin care s-au majorat esenţial cheltuielile obligatorii pentru hrană şi susţinătoare de efort. Au fost create Centre de resurse pentru tineret, iar perfectarea cadrului juridic, iniţiată de minister, oferă posibilitatea finaţarii directe a ONG-urilor”.

    Totodată, Ministrul Tineretului şi Sportului a recomandat tinerilor din Dubăsari să participe activ la diverse seminare în vederea acumulării experienţei de elaborare a proiectelor: ”Ne-am asumat cu toţii vectorul european şi în curând în prim-plan nu va sta lipsa surselor financiare, dar lipsa capacităţii de a gestiona subvenţiile europene în Republica Moldova”.

    Vizita de lucru a Ministrului Tineretului şi Sportului la Coşniţa a fost efecuată în contextul Hotărârii Guvernului Republicii Moldova privind stabilirea zilei de audienţă şi de întâlnire a membrilor Guvernului şi a conducătorilor autorităţilor administrative centrale cu cetăţenii.

    www.mts.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com