• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Ghionturi între liberali şi comunişti la şedinţa Comisiei parlamentare juridice, numiri şi imunităţi

    Ghionturi între liberali şi comunişti la şedinţa Comisiei parlamentare juridice, numiri şi imunităţi

    20.06.2012  

    Ghionturi între liberali şi comunişti în cadrul şedinţei comisiei parlamentare juridice. După ce au revenit în plenul Parlamentului, deputaţii PCRM şi-au amintit şi de activitatea parlamentară din cadrul comisiilor din care fac parte.

    Astfel, astăzi, pentru prima dată în acest an, comisia juridică s-a întrunit în componenţă deplină. Se pare că şi deputaţii AIE s-au bucurat de prezenţa colegilor comunişti, în special, liberalul Mihai Ghimpu, care a tot discutat pe un ton glumeţ cu colega sa, Maria Postoico, dar şi cu comunistul Sergiu Sârbu. Ultimul a avut câteva întrebări la reprezentantul PL în Comisia pentru Integritate, chiar dacă s-a abţinut de la vot. Acesta a avut dubii referitor la imparţialitatea avocatului Ion Casian.

    Gluma s-a îngroşat însă atunci când membrii comisiei au început să discute pe marginea organizării concursului pentru funcţia de director al Centrului Naţional Anticorupţie - fostul CCCEC. Aceştia nu au putut stabili când să anunţe lansarea concursului şi când să organizeze proba în scris pentru candidaţi. Sârbu a acuzat Alianţa că de fapt concursul ar fi de ochii lumii şi asta pentru că candidatul ar fi fost demult identificat. Potrivit comunistului, acesta a fost înaintat de Partidul Liberal, care în repetate rânduri a declarat că îşi doreşte pârghii.

    „Noi ştim foarte bine că Alianţa a partajat toate funcţiile şi, din câte cunoaştem, şi această funcţie este deja partajată şi candidatul e din partea PL. Nu înţeleg de ce atâta zarvă, e un concurs trucat, de ochii lumii”, a declarat Sârbu.

    La rândul său, Ghimpu a infirmat acuzaţiile. „Eu de CNA am spus ceva vreodată? O să te pedepsească Lenin, că el nu era aşa mincinos ca tine”, i-a replicat acesta comunistului. Şi preşedintele comisiei, liberalul Victor Popa, a catalogat declaraţiile lui Sârbu drept aberante şi cu tentă politică.

    În contextul testului pe care urmează să-l susţină candidaţii la funcţia de şef al CNA, liderul PL, mai în glumă, mai în serios, a propus ca aceştia să fie verificaţi dacă au fiţuici, făcând aluzie la descinderile pe care le-a făcut CCCEC în licee în timpul sesiunii de BAC.

    În final, membrii comisiei au decis să se întrunească mâine pentru a decide aspectele ce ţin de organizarea concursului.

    UNIMEDIA precizează că recent, Parlamentul a votat legea cu privire la reforma Centrului pentru Combaterea Corupției și Crimelor Economice. Astfel, instituția va fi redenumită în Centrul Național Anticorupție, va fi autonomă şi sub control parlamentar. Directorul Centrului Anticorupție va fi numit în cadrul unui concurs public, care are drept scop depolitizarea funcțiilor.

    www.unimedia.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com