• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Lecţie de patriotism: Mihai Ghimpu îl face praf pe comunistul Grigorciuk

    Lecţie de patriotism: Mihai Ghimpu îl face praf pe comunistul Grigorciuk

    20.06.2012  

    Replici la tema limba română vs „moldovenească” între Mihai Ghimpu și Pavel Grigorciuk. Primul i-a spus comsomolistului că nu are ce vorbi cu el atâta timp cât umblă cu minciunile și îi adresează întrebări în limba altui stat.

    În timpul prezentării raportului de activitate al primarului de Chișinău, Dorin Chirtoacă, în scuarul parcului central din Chișinău (19 iunie), activistul comunist Pavel Grigorciuk a încercat să-i adreseze întrebări în limba rusă președintelui PL, Mihai Ghimpu. În replică, ultimul i-a ținut o lecție de istorie tânărului. „Du-te mă' de aici. Nu vreau să vorbesc cu tine pentru că vorbești în rusă. Du-te și vorbește cu Lenin. Cu Ghimpu nu veniți la întrebări dacă umblați cu minciuna în buzunar.

    Voi sunteți generația tânără, altfel trebuie să vedeți lucrurile. Din cauza celor care vor să facă capital politic pe tragedia națională trăiesc rău și bulgarii, și ucrainenii, și găgăuzii și rușii. Și voi votați pentru ei. Și tu trăiești rău, uite-te la tine cum trăiești, vai de capul tău. Ai dreptul să pui întrebări, am dreptul să nu răspund.  Să vii la mine cu întrebări serioase”, a spus franc Ghimpu, luându-l în râs pe Grigorciuk.

    De cealaltă parte, tânărul a încercat totuși să obțină răspunsuri acuzându-l pe liderul liberal că nu respectă așa-zisa „limbă moldovenească”. Încercările sale s-au soldat cu eșec.

    www.unimedia.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com