• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă: Municipiul Chişinău este locomotiva integrării europene

    Dorin Chirtoacă: Municipiul Chişinău este locomotiva integrării europene

    20.06.2012  

    Aşa cum şi-a propus acum 5 ani, municipiul Chişinău a devenit locomotiva schimbării în Republica Moldova şi locomotiva integrării europene, a declarat primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, marţi, în cadrul prezentării raportului de activitate la un an de la realegerea în funcţie.

    „Dacă vă amintiţi în anul 2007, municipiul Chişinău şi-a propus să fie locomotiva schimbării în Republica Moldova şi locomotiva integrării europene a statului nostru. După cinci ani putem afirma că acest obiectiv a fost atins şi municipiul Chişinău îşi confirmă rolul de locomotivă a schimbării şi a integrării europene”, a declarat edilul.

    Dorin Chirtoacă a menţionat că Republica Moldova nu se poate opri aici şi cursul european trebuie menţinut în continuare, iar într-o bună zi condiţiile de viaţă de aici vor fi aceleaşi ca în ţările membre al UE din vestul Europei.

    „Ne propunem ca municipiul Chişinău să-şi menţină cursul european, să aibă şi mai multe proiecte pentru îmbunătăţirea situaţiei municipalităţii, pentru modernizarea oraşului şi a suburbiilor, în aşa fel în cât în trei ani să reuşim să obţinem regim fără vize pentru circulaţie în Uniunea Europeană, în termen de 5 ani să reuşim să dobândim statutul de stat asociat al UE, iar în termen de 10-15 ani Moldova să devină stat membru cu drepturi depline ale UE sau, în cel mai rău caz, stat candidat”, a notat edilul.

    Marţi, 19 iunie, s-a împlinit un an de la ultimele alegeri locale din anul 201, când liberalul Dorin Chirtoacă a fost reales în funcţia de primar al capitalei. Dorin Chirtoacă exercită al doilea mandat de 4 ani. 

    www.info-prim.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com