• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Ora bilanţului: Ce a reuşit Dorin Chirtoacă timp de un an de când a fost reales Primar al Capitalei?

    Ora bilanţului: Ce a reuşit Dorin Chirtoacă timp de un an de când a fost reales Primar al Capitalei?

    19.06.2012  

    (UPDATE 13:17) Prezentarea raportului de activitate s-a încheiat.

    (UPDATE 13:15) Dorin Chirtoacă: "Când se cere 100% de semnături şi se găsesc doi, trei locatari care cer bani şi şantajează este bine? Ori dvs vă luaţi în proprietate blocul şi îl gestionaţi, ori lăsaţi Primăria să se ocupe".

    (UPDATE 13:12) Mai mulţi locuitori sunt împotriva mansardării. Dorin Chirtoacă îi întreabă dacă în baza unei expertize tehnice se ridică numărul de metri pătraţi locativi în municipiul Chişinău este rău? Locuitorii susţin că aceste lucrări se fac ilegal, pentru că nu au fost colectate semnăturile necesare.

    (UPDATE 13:08) Primarul promite că o zi în săptămână o va acorda audienţelor cetăţenilor. Probabil această zi va fi vineri.

    (UPDATE 13:06) Dorin Chirtoacă: "Într-un oraş cu un milion de locuitori, problemele personale ar trebui rezolvate la nivel de pretură. Primăria ar trebui să se ocupe de dezvoltarea strategică a oraşului. Chirtoacă răspunde întrebărilor locuitorilor oraşului".

    (UPDATE 13:04) Dorin Chirtoacă: "Dacă îmi mai puneţi întrebări cu reproşurile, cine ştie ce se mai întâmplă pe aici. Ce să-i faci dacă o văd rar pe mama. Mai des o vedeam când eram student la Bucureşti".

    (UPDATE 13:02) Preţ de câteva minute Dorin Chirtoacă a vorbit printre lacrimi şi cu noduri în gât.

    (UPADTE 12:59) Întrebare pentru Dorin Chirtoacă: Ce i-aţi reproşa primarului?

    Răspunsul primarului: "Îmi este greu să am o dedublare de personalitate. Ar fi păcat să spun că nu sunt deloc mulţumit de ce am făcut. Ceea ce s-a făcut în aceşti ani a permis să fie pus bazele unei dezvoltări de durată. I-aş reproşa primarului că uneori se mai enervează, foloseşte jargoane, rusisme. Poate nu reuşesc să discut cu toţi locuitorii Capitalei. Cu titlu de moment de sinceritate: Timp pentru altceva nu am. Uneori îmi reproşez faptul că nu reuşesc destul să... (plânge) îmi văd rudele, mama, dar se rezolvă".

    (UPADTE 12:58) Dorin Chirtoacă: "Cu microbuzele nu sunt depuse toate eforturile. Trebuie schimbat modul de transportare a călătorilor. Preţul acestui serviciu trebuie să corespundă nivelului de recuperarea a cheltuielilor. Trebuie creată alternativa. Au apărut troleibuze noi. Vor mai veni. Şi astfel sperăm să soluţionăm problema".

    (UPDATE 12:56) Dorin Chirtoacă: "Au fost montate plăcuţe de informare, CMC urmează să facă o delimitare între edificiile de importanţă naţională şi cele de importanţă locală. Chişinăul în partea sa veche mai are multe case care însă nu sunt monumente".

    (UPDATE 12:53) Dorin Chirtoacă: "Aducem recunoştinţă sferei civile, organizaţiilor internaţionale, locuitorilor municipiului Chişinău, pentru încredere pentru menţinerea unui curs democratic. Vă chem să muncim mai departe pentru ca municipiul Chişinău să revină în familia europeană cu drepturi depline. Mă rog ca Dumnezeu să binecuvânteze Chişinăul şi Republica Moldova". 

    (UPDATE 12:51) Dorin Chirtoacă: "Parte dintre realizări le veţi găsi în rapoartele de activitate din anii trecuţi, o altă parte rămâne pentru a fi souţionate în următorii ani. La cinci ani de activitate la Primărie putem afirma că obiectivul ca municipiul Chişinău să devină locomotiva schimbării în Moldova a fost atins. Dar acest curs trebuie urmat, pentru ca Republica Moldova să obţină regim liber de vize, iar în 5 – 10 ani să devenim o ţară membră cu drepturi depline a Uniunii Europene. Tot ce am realizat nu ar fi fost posibil fără toţi cei care muncesc la Primărie".

    (UPDATE 12:49) Dorin Chirtoacă:"Valorificarea terenurilor din jurul oraşului; Trebuie să ducem la îndeplinire problema cu câinii maidanezi din municipiu; Ne propunem ca împreună cu Guvernul şi Parlamentul să ducem la îndeplinire strategia de descentralizare".

    (UPDATE 12:47) Dorin Chirtoacă vrobeşte despre Conectarea sectoarelor Telecentru şi Buiucani printr-un tronson rutier. Edilul spune că este necesar să fie actualizat planul urbanistic general.

    (UPDATE 12:45) Chirtoacă mulţumeşte partidelor membre ale AIE, dar şi consilierilor socialişti pentru susţinere şi promite că va depune toate eforturile pentru a realiza angajamentele asumate".

    (UPDATE 12:43) Dorin Chirtoacă îşi continuă discursul vorbind despre priorităţile Primăriei Chişinău: "Creşterea numrărului corpurilor de iluminat; Finalizarea construcţiei bulevardului Mircea cel Bătrîn; Conectarea sectoarelor Telecentru şi Buiucani printr-un tronson rutier; Actualizarea planului urbanistic general; Vaorificarea terenurilor din jurul oraşului; Trebuie să ducem la îndeplinire problema cu câinii maidanezi din municipiu; Ne propunem ca împreună cu Guvernul şi Parlamentul să ducem la îndeplinire strategia de descentralizare".

    (UPADTE 12:39) Chirtoacă spre protestatari: "Am o rugăminte. Dacă doriţi să protestaţi, faceţi-o dar fără ţuruiac. Păstraţi bunul simţ. Rog poliţia să nu intervină".

    (UPDATE 12:37) În timp ce primarul vorbeşte despre realizări şi priorităţi, din mulţime se aud strigăte de nemulţumire. Ruşine!, strigă oamenii nemulţimuţi.

    (UPDATE 12:35) Chirtoacă: "Avem următoarele priorităţi: Amenajarea unei străzi sau arii pietonale; Formarea unui fond rutier local. În perpectivă acesta ar putea creşte până la 500 mln lei. Asamblarea troleibuzelor în Capitală - 50 anul acest şi 50 anul viitor. Linii de troleibuze în suburbii. O parcare subterană sub Piaţa Marii Adunări Naţionale; Amenajarea curţilor de bloc; Sortarea deşeurilor şi reciclarea lor în staţii specializate. Contractul cu fabrica de ardere a deşeurilor a fost reziliat; Continuarea programului Prima Casă; Strămutarea pieţelor, combaterea comerţului stradal; Amenajarea râului Bâc după modelul râului Dâmboviţa din Bucureşti; Creşterea numrărului corpurilor de iluminat;

    (UPDATE 12:30) Chirtoacă: "Avem 100 de proiecte în derulare. Continuarea programului de mansardare. Investiţii în amenajare de aproximativ 3 milioane de lei. Programul de reabilitare a ascensoarelor. 300 au fost deja reparate. Alimentaţie zilnică în cantinele sociale pentru circa 500 de persoane".

    (UPDATE 12:25) Chirtoacă: "Iată cele mai importante realizări: Menţinerea creşterii economcie, asigurarea creşterii bugetare faţa de 2011 şi alţi ani. A fost obţinut fără necesitatea cotractării împrumuturilor. Asigurarea şi furnizarea stabilă a apei calde şi a serviciului de încălzire. Procurarea şi punerea în circulaţie a 101 troleibuze noi. Reconstrucţia şi amenjarea lacului din Valea Morilor. Am evacuat namol echivalent cu 6 clădirei a BCR. Elimianrea clorului din apa potabilă. Introducerea unui dezinfectant nou Hipoclorul de sodiu că nu dăunează sănătăţii. Lansarea proictului în valoare de 10 milione de lei Prima Casa. 120 de famili beneficiază de credite ipotecare. Deschiderea primului departament de Urgenţă la Spitalul Ignatenco. 120 de coii au fost salvaţi graţie utilajului modern. S-a renovat şi Sala de Chirurgie".

    (UPDATE 12:18) Chirtoacă: "Rezultatele sunt acele ale AIE din CMC. Alianţa la care au mai aderat şi alte persoane. Au fost făcute reformele neceasre pentru dezvoltare, au fost lansate proiecte importante. Primaria împreună cu Guvernul, Parlamentul, Preşedinţia şi partenerii de dezvoltare, partenerii europeni am reuşit să dezvoltăm ireversibil Capitala pe calea dezvoltării durabile. Niciodata nu vor fi rezolvate taote problemele, dar sunt câţiva paşi care trebuie să arate unde să ajungem".

    (UPDATE 12:16) Dorin Chirtoacă: "Al cincilea raport de activitate la un de la algerile locale în urma cărora locuitorii municipiului au încredinţat Primaria Alianţei democatice. Cer scuze că decorul este unul natural că nu este zugrăvit şi nu este vopsit în culoarea cerului şi că nu avem aer condiţionat aici în Scuarul Europei".

    (12:15) Primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, îşi prezintă acum raportul de activitate la un an de la câştigarea celui de-al doilea madat la cârma municipiului Chişinău.

    Dorin Chirtoacă vorbeşte despre realizările şi nereuşitele Primăriei timp de un an de zile.

    www.publika.md 

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com