• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Reabilitarea străzilor Mihai Viteazul, Petricani, Vadul lui Vodă

    Reabilitarea străzilor Mihai Viteazul, Petricani, Vadul lui Vodă

    16.06.2012  

    Primarul general, Dorin Chirtoacă, a inspectat astăzi străzile Mihai Viteazul, Petricani şi Vadul lui Vodă, care se află în reparaţie. Edilul capitalei a fost însoţit de reprezentanţi ai serviciilor municipale de profil.

    Dorin Chirtoacă a fost informat despre etapele pe care le-a îndeplinit antreprenorul „Genesis" SRL., pe str. M. Viteazul şi Petricani, dar şi despre volumul de lucrări care urmează a fi executat în perioada următoare. De asemenea, în cadul discuţiilor, s-a decis că pe alocuri străzile vor fi lărgite, vor fi înlocuite bordurile şi vor fi amenajate trotuare noi, parcări pentru automobile, pasaje pentru utilizatorii de scaun rulant, precum şi piste pentru biciclişti. Pentru a reuşi finalizarea în termen a lucrărilor, care este prevăzută pînă la finele lunii septembrie, la executarea lor sunt antrenate şi întreprinderile municipale, Regia „Exdrupo" şi SA „Edilitate".

    În acelaşi timp, pe str. Vadul lui Vodă se derulează lucrări de lărgire a carosabilului, pentru a putea absorbi un flux mai mare de maşini, care va avea trotuar doar pe o singură parte, cu acces pentru pietoni, biciclişti, utilizatori de scaun rulant, inclusiv parcări pentru maşini. Lucrările de reparaţie sunt efectuate de către SA „Edilitate" şi vor dura până la finele anului.

    În context, primarul general al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a spus că lucrările vor fi executate conform standartelor şi proiectului de execuţie, menţionând că cel mai important lucru rămâne a fi calitatea lucrărilor de reparaţie. Astfel, vom putea afirma cu certitudine că vom avea artere noi în oraş.

    Conform Programului de reabilitare capitală a străzilor din Chişinău, până la finele anului urmează a fi reabilitate integral străzile Mihai Viteazul, Petricani, Vadul lui Vodă, Grigore Vieru. Alte 5 porţiunii de drum, str. Tudor Strişcă, bd, Dacia (intersecţia cu str. Grădina Botanică), intersecţia străzilor Ismail - Varniţa - Calea Basarabiei şi Calea Moşilor şi intersecţia străzilor Burebista - Munceşti, începute în 2011, la fel vor fi realizate până la finele anului curent. Pentru reparaţia străzilor, Primăria Chişinău a contractat un credit în valoare de 162 milioane lei, din care până în prezent fost valorificaţi 50 milioane lei.

    www.chisinau.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com