• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă după întrevederea cu proprietarii de microbuze: "Oamenii mai degrabă vor un tarif de 4 lei, dar să fie mai puţin aglomerat"

    Dorin Chirtoacă după întrevederea cu proprietarii de microbuze: "Oamenii mai degrabă vor un tarif de 4 lei, dar să fie mai puţin aglomerat"

    12.06.2012  

    Majorarea preţului la călătoria cu maxi-taxiul se amână. Şi asta deoarece subiectul nu va fi discutat la şedinţa Consiliului Municipal Chişinău din 14 iunie, în lipsa mai multor consilieri. Anunţul a fost făcut de primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, după întrevederea cu administratorii liniilor de microbuz.

    Tariful la călătoria cu microbuzul nu va fi majorat pe 14 iunie. “Şedinţa din 14 mai e posibil să fie amânată, deoarece nu avem destui consilieri, unii sunt în deplasări, alţii la fel lipsesc. Dar o zi sau două nu schimbă situaţia. La tariful actual de 3 lei, nu îţi acoperi cheltuielile să duci doar pasageri aşezaţi. Deocamdată, nici oamenii nu sunt pregătiţi psihologic să meargă cu 5 lei şi doar pe scaune. Oamenii mai degrabă vor un tarif de 4 lei, dar să fie mai puţin aglomerat”, a explicat Dorin Chirtoacă.

    Edilul spune că nu urmăreşte să declanşeze un război împotriva transportatorilor. Totuşi, acesta insistă pe faptul că încălcările grave trebuie să fie sancţionate, inclusiv prin retragerea autorizaţiei administratorilor, nu doar prin amendarea şoferilor nedisciplinaţi.

    “Nu e vorba că vrem să declanşăm un război. Dar am observat că oamenii nu vor să înţeleagă, nici administratorii, nici şoferii, nici proprietarii de rute, nici călătorii. Sunt o serie de încălcări pentru care să suspenzi activitatea nu e credibil. De exemplu, pentru surplus de pasageri. Dar pentru încălcări grave, de exemplu, trecerea la roşu, indiscutabil trebuie de retras”.

    Chirtoacă recunoaşte că problema este veche, dar susţine că odată cu majorarea numărului de troleibuze, transportatorii nu vor mai avea cu ce şantaja Primăria. “Nu spun că Primăria vrea să o facă pe eroul în problema microbuzelor. Este o problemă de 15 ani, din cauza că nu erau troleibuze. Acum, odată cu aducerea troleibuzelor, avem şi noi mai multe pârghii, nu ne mai pot şantaja”, a precizat acesta.

    Totodată, Chirtoacă a avertizat că  dacă nu vor fi respectate regulile de circulaţie şi cele de transportare a pasagerilor, nici nu poate fi vorba despre majorarea tarifului: “Pot să facă ei ce vor, să protesteze, orice. Ori se respectă principalele reguli, ori despre tarife nici nu vorbim”.

    www.publika.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com