• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  „Bea, răsuceşte şi aruncă la coş” - o nouă campanie de salubrizare în capitală

    „Bea, răsuceşte şi aruncă la coş” - o nouă campanie de salubrizare în capitală

    10.06.2012  

    „Bea, răsuceşte şi aruncă la coş” – este o nouă campanie de salubrizare, care a demarat sâmbătă, 9 iunie, în capitală. Mai multe persoane s-au adunat în parcul „La izvor”, de unde au colectat deşeurile, încercând să convingă populaţia că acestea trebuiesc adunate selectiv pentru a fi reciclate ulterior. Acţiunea este organizată de un agent economic cu susţinerea Primăriei municipiului Chişinău şi Ministerului Mediului.

    Organizatorii campaniei susţin că o tonă de plastic reciclat economiseşte 1,8 tone de petrol. Primarul general, Dorin Chirtoacă, s-a alăturat acţiunii. Edilul s-a arătat supărat de ce a găsit în zona verde. „Am venit aici şi am văzut că au trecut prin parc nişte porci cu două picioare. Din păcate, oricâtă educaţie facem, porcii îşi continuă apariţiile prin parcurile capitalei. Salut această iniţiativă de a promova colectarea plasticului separat deoarece acesta se recilclează uşor, dar se descompune foarte greu”, a subliniat Dorin Chirtoacă.

    După ce a colectat gunoi din parc, primarul a demonstrat ambalaje de la diferite produse. „Iată, avem un ambalaj de la o tartaletă produsă pe 7 iunie, azi e 9, deci ei ieri au mâncat şi au lăsat aceasta în urma lor. Mentalitatea oamenilor noştri e construită astfel încât, dacă este urmărit, se comportă normal, dar dacă nu, face tot ce doreşte. Am găsit ambalaje de bere şi alte diferite produse. Se odihnesc aici moldovenii. De microbuze şi servicii comunale nu au bani, dar de odihnă vedem că au destui”, a remarcat edilul. Dorin Chirtoacă şi-a exprimat speranţa că în câţiva ani Moldova va recicla mai mult de 90% din deşeuri.

    Svetlana Bolocan, şefa Secţiei prevenirea poluării şi gestionarea deşeurilor din cadrul Ministerului Mediului, a declarat că prin astfel de acţiuni se lucrează la educarea populaţiei. Ea a remarcat că în Moldova sunt 4 tipuri de deşeuri reciclabile de bază – sticla, hârtia, plasticul şi fierul.

    La acţiunea de salubrizare din parcul „La izvor” au participat câteva sute de persoane, printre care şi familii cu copii. În timp ce unii făceau curat, alţii se bronzau, iar un bărbat s-a apropiat de grupul organizatorilor şi le-a spus că mai bine făceau dansuri decât curăţenie.

    www.info-prim.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com