• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Schimb de experienţă: O delegaţie din oraşul Borlänge, Suedia, condusă de primarul Jan Bohman efectuează o vizită la Chişinău

    Schimb de experienţă: O delegaţie din oraşul Borlänge, Suedia, condusă de primarul Jan Bohman efectuează o vizită la Chişinău

    08.06.2012  

    În perioada 7 – 8 iunie 2012, la Chişinău se află într-o vizită oficială o delegaţie din oraşul Borlänge, Suedia, în frunte cu primarul Jan Bohman.

    În acest sens, astăzi primarii celor două oraşe, Chişinău şi Borlänge, Dorin Chirtoacă şi Jan Bohman, au vizitat Liceul „Liviu Deleanu”, din sectorul Buiucani. În cadrul instituţiei deja de 2 luni se implementează proiectul-pilot de alimentare cu autodeservire. Menţionăm că Primăria municipiului Chişinău a decis implementarea unui asemenea proiect în urma unei vizite întreprinse a lui Dorin Chirtoacă în Borlänge, Suedia, în luna martie curent.

    În această perioadă în incinta liceului activează o tabără de odihnă cu sejur de zi. După ce au luat masa împreună cu elevii, la cantina şcolii, cei doi primari au făcut un schimb de opinii pe marginea funcţionării bufetului suedez în toate cele 6 instituţii preuniversitare din municipiu. 

    Dorin Chirtoacă l-a informat pe edilul de Borlänge, Suedia, că Primăria examinează posibilitatea de a implementa acest proiect la nivelul întregului municipiu. La rândul său, Jan Bohman s-a arătat plăcut surprins că oraşul Chişinău în doar 2 luni a reuşit să organizeze atât de bine funcţionarea bufetului suedez. De asemenea, primarul de Borlänge a subliniat că meniul este unul destul de bogat, ceea ce satisface gusturile tuturor elevilor.

    Tot astăzi, Dorin Chirtoacă l-a însoţit pe Jan Bohman într-o plimbare în Parcul „Valea Morilor”. Primarul de Chişinău i-a prezenta primarului de Borlänge proiectul de amenajare a lacului, dar şi l-a informat despre istoria zonei de agrement, care a fost la un pas de a fi distrusă, în anul 2006. Dorin Chirtoacă a subliniat că acest proiect este unul prioritar pentru Primărie.

    În cadrul vizitei la Chişinău, delegaţia din Borlänge, Suedia au avut, de asemenea, întâlniri şi cu specialiştii din cadrul Primăriei Chişinău. Discuţiile dintre reprezentanţii celor două oraşe s-au axat pe posibilitatea implementării unor proiecte comune, dar şi schimbul de experienţă.

    www.chisinau.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com