• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu: Lasă să fie Guvernul Dodon. Noi nu ne ţinem de funcţii şi interesul nostru nu este business-ul

    Mihai Ghimpu: Lasă să fie Guvernul Dodon. Noi nu ne ţinem de funcţii şi interesul nostru nu este business-ul

    07.06.2012  

    După ce trei deputaţi comunişti au părăsit fracţiunea PCRM şi au declarat că vor activa în mod independent în Parlament, socialistul Igor Dodon s-a grăbit să spună că urmează o reformatare a puterii, fără Partidul Liberal. De cealaltă parte, liderul PL Mihai Ghimpu susţine că deputaţii formaţiunii pe care o conduce nu se ţin de funcţii.

    ”Începând cu ziua de astăzi două extreme - comuniştii şi liberalii - nu mai au împreună majoritatea în Parlamentul Republicii Moldova. Acest lucru e în premieră în Republica Moldova pentru toţi anii de independenţă”, a declarat liderul PSRM.

    Totodată, Ghimpu nu se arată afectat de ideile socialiştilor. ”Lasă să o facă, lasă să fie Guvernul Dodon. Care-i problema? Nouă ni-i totuna, noi nu suntem oameni care ne ţinem de funcţii ... interesul nostru nu este businessul. Alianţa poate fi afectată doar de componentele Alianţei”, a declarat acesta.

    Cât despre plecarea celor trei, nici Mihai Ghimpu nu se arată surprins de decizia acestora şi crede că gestul lor ascunde un interes personal. ”De mult se auzeau vorbe. Pentru mine sunt, nu sunt, important este Alianţa să fie beton”, a menţionat Ghimpu.

    Astăzi, trei deputaţi PCRM au părăsit fracţiunea comuniştilor din Parlament. Vadim Mişin, Oleg Babenco şi Tatiana Botnariuc spun că au luat această decizie pentru că nu sunt de acord cu boicotarea şedinţelor Parlamentului. Nici deputatul comunist Artur Reşetnicov nu s-a arătat surprins de plecarea celor trei.

    Potrivit noii configuraţii din Parlament, comuniştii au 36 de mandate, liberal-democratii - 31, democraţii - 15, liberalii - 12, deputaţi neafiliaţi fiind 7. Potrivit variantei sugerate de Igor Dodon, PLDM, PDM, cei trei socialişti şi cei trei foşti comunişti ar putea vota proiecte de lege, fără să mai aibă nevoie de fracţiunea PL.

    www.inprofunzime.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com