• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Va fi deschis un orăşel sportiv în Piaţa Marii Adunări Naţionale cu o capacitate de 10 mii de spectatori

    Va fi deschis un orăşel sportiv în Piaţa Marii Adunări Naţionale cu o capacitate de 10 mii de spectatori

    07.06.2012  

    În orăşelul sportiv din faţa Guvernului 10 mii de persoane vor putea viziona în direct toate meciurile campionatului de fotbal Euro-2012. Acesta se deschide oficial mâine, 8 iunie, la ora 18.00, iar primul meci este între echipele Poloniei şi Greciei.

    Orăşelul sportiv este organizat în parteneriat de către Primăria municipiului Chişinău şi ambasadele Poloniei şi Ucrainei la Chişinău. Primarul general, Dorin Chirtoacă, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că organizarea unui asemenea eveniment este o responsabilitate în plus, deoarece îşi au locul diferite situaţii. Totodată, edilul consideră că astfel de evenimente trebuie să devină o tradiţie.

    „Asemenea manifestaţii au loc în mai multe capitale europene, chiar şi la Bruxelles am văzut, în faţa Parlamentului European, un astfel de orăşel”, a spus Dorin Chirtoacă. Primarul i-a îndemnat pe cei care vor veni în Piaţa Marii Adunări Naţionale să urmărească campionatul să dea dovadă că-şi cunosc limitele. „La sfârşit omul trebuie să ducă berea, nu invers”, a subliniat edilul. Dorin Chirtoacă a mai spus că i-ar plăcea să se întâlnească şi cu premierul Vlad Filat, care poate veni şi el după program să vizioneze fotbal.

    Ambasadorul Ucrainei la Chişinău, Serhii Pyrozhkov, a comunicat că ţara sa pentru prima dată organizează un campionat de fotbal de asemenea anvergură şi a întreprins toate măsurile necesare ca acesta să fie unul de succes. „Sper că şi evenimentul de la Chişinău va fi unul de succes şi vor mai fi organizate pe viitor asemenea proiecte”, a spus ambasadorul.

    Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Poloniei în Moldova, Marcin Nosal, a menţionat că e bine că astfel de zone pentru suporteri sunt organizate în centrul oraşului şi i-a invitat pe toţi chişinăuienii şi oaspeţii capitalei să viziteze orăşelul sportiv ca să vizioneze meciurile în direct.

    Organizatorii au comunicat că doar în Piaţa Marii Adunări Naţionale, unde este amplasat orăşelul până la sfârşitul campionatului de fotbal, microbiştii vor avea posibilitatea să vizioneze în direct toate meciurile, pe când la televizor, meciurile care se vor juca paralel vor fi arătate în reluare.

    Orăşelul sportiv a fost amplasat în aşa fel încât să nu perturbeze circulaţia transportului. 

    www.info-prim.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com