• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă a discutat cu locuitorii capitalei despre condiţiile din microbuze

    Dorin Chirtoacă a discutat cu locuitorii capitalei despre condiţiile din microbuze

    07.06.2012  

    Tariful pentru călătoria cu microbuzul să rămână 3 lei sau maxim să crească cu un leu. Aceasta este doleanţa călătorilor exprimată astăzi în cadrul unei întâlniri cu primarul capitalei. Dorin Chirtoacă nu prea a reuşit să-i convingă pe oameni că doar achitând 5 lei vor călători în siguranţă cu maxi-taxiul. Aşa că discuţiile vor continua.

    După ce duminică primarul s-a întâlnit cu şoferii şi administratorii de microbuze, ieri seara edilul capitalei s-a întâlnit cu călătorii la pretura Buiucani.

    Pe alocuri, discuţiile au fost destul de aprinse. Cea mai revoltată a fost activista Maia Laguta. Majoritatea celor prezenţi în sală s-au pronunţat împotriva majorării tarifelor la călătoria cu microbuzul.

    Primarul le-a dat asigurări oamenilor că achitând 5 lei vor fi transportaţi în siguranţă. Iar pentru a-i verifica pe şoferii de microbuz în maşinile acestora ar putea fi instalate sisteme de navigaţie speciale.

    După întâlnirea cu şoferii de microbuze, primarul a declarat că acceptă o majorare a tarifului până la 5 lei cu condiţia ca în maşini să fie instalate scaune suplimentare, iar pasagerii să fie transportaţi doar pe banchete. Despre majorarea tarifului se vorbeşte deja de câteva luni, după ce administratorii de rute au cerut acest lucru. Discuţiile s-au intesificat în urma ultimelor accidente rutiere în care au fost implicate microbuzele de rută din capitală. Dacă vom plăti sau nu mai mult pentru o călătorie va decide pe 15 iunie Consiliul Municipal.

    www.protv.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com