• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Ministrul Ion Cebanu la Clubul Presei Sportive

    Ministrul Ion Cebanu la Clubul Presei Sportive

    06.06.2012  

    Construcţia Stadionului Republican reprezintă un obiectiv major nu doar pentru minister, dar şi pentru imaginea Republicii Moldova. Avem nevoie de o claritate în acest sens şi o voinţă a tuturor factorilor de decizie, pentru a demara lucrările la o nouă arenă sportivă. Declaraţia aparţine Ministrului Tineretului şi Sportului Ion Cebanu, care a participat marţi, 5 iunie, la cea de-a doua ediţie a Clubului Presei Sportive.

    Noua platformă de comunicare a fost iniţiată acum 4 luni de Asociaţia Presei Sportive din Moldova şi reprezintă o modalitate eficientă de dialog cu autorităţile în vederea stabilirii unui climat de încredere cu jurnaliştii sportivi din Republica Moldova.

    "Vorba lui Adrian Păunescu – ”Dacă renunţi la luptă, n-ai ce să mai aştepţi. Nimica nu se face-n poziţie de drepţi”. Sper să avem în continuare o presă sportivă cît se poate de independentă, dincolo de provocări. Reprezentaţi aceeaşi comunitate sportivă din Moldova, nu sunteţi mulţi la număr dar faceţi un lucru enorm, promovând tinerele talente sportive, dar şi performanţele atleţilor moldoveni".

    "Dincolo de şansele reale pentru fiecare membru al lotului naţional, care va reprezenta republica noastră  la Jocurile Olimpice de vară de la Londra, cred că ar fi bine să încurajaţi întreaga echipă, deoarece oricare dintre atleţii noştri merită atenţie iar şansele de obţinere a unor medalii sunt egale pentru toţi. Acum, ca niciodată, cei peste 20 de sportivi, care vor merge la Londra, au nevoie de încurajare psihologică", - a mai declarat Ion Cebanu.

    În cadrul Clubului au fost abordate mai multe chestiuni ce ţin de strategia de dezvoltare a sportului moldovenesc, inclusiv necesitatea de a procura echipament sportiv la mai multe probe de sport în vederea obţinerii unor noi performanţe, dar şi rezltatele pozitive obţinute atît de sportivi, cît şi de minister.

    Imediat ce am intrat în funcţie, am avut mai multe ”oferte”, chiar şi de a demola suprafeţele şcolii polivalente din capitală, cum s-a mai făcut pe timpuri în cazul stadionului republican. Am refuzat categoric, deoarece e mult mai greu să menţii tezaurul sportiv şi să faci lucruri bune, decît să demolezi, să distrugi, să începi de la zero, avînd interese financiare şi de alt gen. Am reuşit să menţinem şi o altă comoară pentru sportul moldovenesc – cele două bazine din strada Tăbăcăria Veche, aflate în litigiu şi sechestrate din timpul fostei guvernări. Am insistat, în conformitate cu cadrul legal, şi am obţinut cîştig de cauză în ultima instanţă, pentru ca să purcedem în anul 2013 la lucrările de reparaţie a complexului de nataţie. Din păcate, sportul moldovenesc pierde actualmente complexul ”Iunosti” din sectorul Botanica al capitalei, aflat în gestiunea unei instituţii care nu are nimic comun cu sportul. Dar vom lupta, şi în acest caz, deoarece cetăţenii noştri au nevoie nu doar de complexe moderne de locuit, dar şi de arene sportive -   a conchis Ministrul Tineretului şi Sportului.

    www.mts.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com