• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Au fost semnate contractele privind reabilitarea drumului Sărăteni-Soroca. Anatol Şalaru: "Va fi un etalon al calității și securității rutiere și un model de drum european în Republica Moldova"

    Au fost semnate contractele privind reabilitarea drumului Sărăteni-Soroca. Anatol Şalaru: "Va fi un etalon al calității și securității rutiere și un model de drum european în Republica Moldova"

    04.06.2012  

    Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Anatol Șalaru a participat, la 4 iunie 2012, la conferința de presă organizată de Fondul Provocările Mileniului Moldova (FPM Moldova) în cadrul căreia au fost semnate patru contracte în valoare totală de circa 92,7 mil USD privind reabilitarea în următorii doi ani a drumului de 93 de km Sărăteni – Soroca, inclus în Programul Compact al Corporației Provocările Mileniului.
     
    Două contracte, în valoare de circa 49,4 mil USD, au fost semnate cu consorțiul de companii turcești ONUR Taahhnut Tasimacilik Ve Ticaret Ltd. Sti. și SUMMA Turizm Yatirimciliği A. Ș., care va reabilita 44,9 km, începând de la intersecția Sărăteni până la intrarea în or. Ghindeşti și va construi intersecția denivelată Sărăteni.

    Alte două contracte, în valoare de 43,2 mil USD, au fost semnate cu compania austriacă Strabag AG. Compania va reabilita 48,1 km de la intrarea în or. Ghindeşti până la intersecția Drochia (intersecţia drumului R7 cu R9).

    Valentina Badrajan, directorul executiv al FPM Moldova, a precizat că după semnarea contractelor, companiile de construcție urmează să mobilizeze echipele, utilajul și tehnica, necesare pentru demararea lucrărilor de reabilitare.

    Ministrul transporturilor și infrastructurii drumurilor Anatol Șalaru a declarat că semnarea acestor contracte poate fi considerată drept cel mai important eveniment al anului în domeniul infrastructurii drumurilor. Potrivit ministrului, drumul Sărăteni-Soroca va fi un etalon al calității și securității rutiere și un model de drum european în Republica Moldova.

    Leslie McCuaig, directorul rezident de țară al Corporației Provocările Mileniului, a menționat că porțiunea de drum Sărăteni-Soroca a fost selectată pentru reabilitare în baza analizei constrângerilor în dezvoltarea economică a Republicii Moldova, precum și a prevederilor Strategiei infrastructurii  transportului terestru.

    Contractele semnate prevăd reconstrucția integrală a sistemului rutier, corectarea traseului, îmbunătățirea și reamenajarea intersecțiilor cu drumurile naționale și locale. De asemenea, vor fi amenajate stații de așteptare și treceri pietonale, va fi iluminat traseul prin 13 localități tranzitate, vor fi construite drumuri locale care facilitează accesul de la traseul reabilitat spre instituțiile de menire socială (școli, grădinițe, spitale, altele) etc.

    Durata de executare a lucrărilor specificate în contracte este de 24 de luni, plus 12 luni pentru perioada de notificare a defecțiunilor.
    Costurile totale pentru lucrările de reabilitare a drumului Sărăteni-Soroca și supraveghere a lucrărilor de construcție vor fi de peste 99 mil USD.

    www.mtid.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com