• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  (FOTO)A răsunat ultimul sunet la Liceul „Gheorghe Ghimpu” din Coloniţa

    (FOTO)A răsunat ultimul sunet la Liceul „Gheorghe Ghimpu” din Coloniţa

    31.05.2012  

    Preşedintele PL Mihai Ghimpu, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, a participat astăzi la careul solemn cu ocazia sărbătorii “Ultimul sunet” la Liceul Teoretic “Gheorghe Ghimpu” din localitatea sa de baştină – comuna Coloniţa, municipiul Chişinău.

    Mihai Ghimpu a felicitat elevii, profesorii şi părinţii cu ocazia încheierii anului de studii 2011–2012, dorindu-le elevilor o vacanţă frumoasă, iar absolvenţilor – succes la examene, tradiţionala urare de drum bun în viaţă şi multe realizări. Emoţionaţi, cu flori şi baloane, absolvenţii şi-au luat rămas bun de la şcoală şi profesori. Cei mai buni elevi au fost premiaţi de conducerea liceului cu diplome pentru reuşitele şcolare.

    “Pentru alţii toate drumurile duc la Roma, iar pentru mine toate drumurile duc la Coloniţa. Este o bucurie să aud că elevii îşi doresc să trăiască cu capul sus pentru că cu ani în urmă absolvenţilor li se spunea “capul plecat sabia nu-l taie”. Vă mulţumesc, dragi profesori şi elevi, că aţi schimbat această stare de lucruri pentru că noi avem o istorie, iar pe acest pământ trebuie să triumfe libertatea”, a menţionat Mihai Ghimpu în mesajul adresat celor prezenţi la careu.

    Preşedintele PL şi-a amintit cu drag de anii de şcoală, de profesorii şi colegii săi din Coloniţa, precizând că este mândru de reuşitele generaţiilor de absolvenţi din localitatea sa de baştină, care, prin realizările lor, ne vor apropia de marea familie europeană. Mihai Ghimpu le-a dorit tuturor să ajungă oameni mari, iar pentru aceasta trebuie să fie oameni cu carte.

    Ulterior, Preşedintele PL a avut o discuţie cu absolvenţii Liceului “Gheorghe Ghimpu”, abordând diverse aspecte referitoare la examenele de absolvire şi admiterea la instituţiile de învăţământ superior. 

    Mihai Ghimpu a oferit un lot de carte pentru biblioteca Liceului din Coloniţa, precum şi 10 calculatoare donate de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni. 

    Departamentul Comunicare şi Imagine al PL

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com