• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Producătorii de medicamente sub lupa Parlamentului. Gheorghe Brega, președintele comisiei parlamentare speciale de anchetă: Vom propune o serie de modificări legislative

    Producătorii de medicamente sub lupa Parlamentului. Gheorghe Brega, președintele comisiei parlamentare speciale de anchetă: Vom propune o serie de modificări legislative

    28.05.2012  

    Producătorii autohtoni de medicamente cer deputaților să anuleze restricțiile la formarea prețurilor pentru produsele farmaceutice. Ei declară că prețul medicamentelor moldovenești este stabilit de Agenția Națională a Medicamentului, prin comparație cu prețurile la aceleași medicamente din trei țări vecine, fără a se lua în considerație însă argumente economice.

    Pentru a face față concurenței străine, producătorii locali mai cer excluderea taxelor vamale la importul materiei prime și sporirea ratei de profitabilitate la medicamente din cadrul achizițiilor publice.

    Valentin Tofan, președintele Asociației producătorilor de medicamente, a declarat luni la comisia parlamentară specială de anchetă, că industria farmaceutică locală, care acoperă doar 10 la sută din piața internă, are nevoie de susținere din partea autorităților.

    Gheorghe Brega, președintele comisiei parlamentare speciale de anchetă, a declarat că o parte din propuneri sunt argumentate și vor fi examinate de deputați.” După audierea tuturor actorilor de pe piața farmaceutică, comisia parlamentară va propune Parlamentului o serie de modificări la legislație. Una din acestea va prevedea, cu siguranță, ca toate regulamentele Agenției Naționale a Medicamentului să primească avizul Comisiei juridice și cea de profil”, a menționat  Gheorghe Brega.

    Totodată, deputatul a declarat că la finalul audierilor, comisia pe care o conduce va sesiza Procuratura Generală asupra tuturor abaterilor înregistrate pe piața medicamentelor. În zilele următoare, Comisia specială de anchetă se va întâlni cu importatorii de produse medicamentoase.

    În Republica Moldova activează 28 de producători autohtoni de medicamente.

    www.arena.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com