• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Anatol Şalaru: După un şir de negocieri, vom opera curse aeriene low-cost spre 50 destinaţii europene

    Anatol Şalaru: După un şir de negocieri, vom opera curse aeriene low-cost spre 50 destinaţii europene

    25.05.2012  

    La  26 mai 2012, Compania  aeriană de Stat Air Moldova și compania aeriana low-cost Blue Air au semnat un Acord de parteneriat privind operarea curselor low-cost spre 50 destinații europene.

    Documentul semnat prevede trei etape primordiale de colaborare  în baza principiilor ,, low-cost,, .Este vorba despre asigurarea pasagerilor cu prețuri reduse la bilete Blue Air, care vor putea fi procurate din toate sistemele de vânzări Air Moldova și Blue Air,  renegocierea contractelor  de deservire la sol cu toate aeroporturile din Italia,  și respectiv amenajarea unui terminal nou de pasageri BLUE AIR în Aeroportul Internațional din Chișinău.

    Prezent la eveniment, Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor Anatol Șalaru a declarat că s-a ajuns la această înțelegere în rezultatul unui șir de negocieri cu reprezentanții Blue Air în scopul asigurării interesului sporit al cetățenilor Republicii Moldova față de serviciile aeriene calitative și prețuri reduse.

    De asemenea, Ministrul a precizat că, din data de 15 iunie 2012, va fi publicată lista de prețuri și destinațiile, iar ulterior vor fi efectuate primele curse aeriene low-cost spre 3 orașe principale din Italia.

    În același context, Directorul General BLUE AIR, Sheriff Ussama a explicat că pe destinația Chișinău-Madrid cu escală în București, costul unui bilet va fi de 100 euro, în preț sunt incluse toate  taxele aeroportuare.

    Totodată, în trei  luni, conform acordului semnat astăzi, cele două companii aeriene și-au asumat responsabilitatea privind  amenajarea  unui terminal nou de pasageri în Aeroportul Internațional din Chișinău în vederea efectuării zborurilor low - cost de către aeronavele BlueAir, direct din Chișinău. În rezultatul construcției acestui terminal, taxele  aeroportuare ar putea fi reduse cu cca 20 %.

    De menționat că, până la darea în exploatare a noului terminal,  zborurile vor fi operate din Chișinău de aeronavele,,AIR Moldova,,  cu escală  în aeroportul Otopeni din București sau cel din Bacău, de unde pasagerii vor fi preluați de avioanele BLUE AIR pentru transportarea acestora spre destinațiile din Europa.

    BlueAir este prima companie aeriană cu capital 100 % privat, care a lansat curse low-cost în România şi deţine în prezent peste 40 la sută din piaţa low-cost românească. Flota BlueAir este formată din 18 aeronave de tip Boeing, cu  capacități între 126 și 170 de locuri.

    www.mtid.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com