• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Au demarat lucrările de pozare a reţelei de apeduct pe str. Columna

    Au demarat lucrările de pozare a reţelei de apeduct pe str. Columna

    23.05.2012  

    Primarul general, Dorin Chirtoacă, a convocat astăzi serviciile municipale într-o şedinţă de lucru, privind începerea lucrărilor de pozare a apeductului pe str. Columna, tronsonul: str. Mihai Eminescu şi str. Armenească. Pe toată durata verii, respectiva porţiune de stradă va fi închisă.  

    Edilul capitalei a ţinut să menţioneze că lucrările de pe strada Columna sunt intervenţii necesare pentru dezvoltarea municipiului şi pentru modernizarea infrastructurii oraşului Chişinău. În aceeaşi ordine de idei, Dorin Chirtoacă a spus că reţeaua de apeduct de pe str. Columna este învechită, iar actualele renovări stau la baza următoarelor lucrări. Anul trecut a fost început primul tronson: str. Mihai Viteazul - str. Toma Ciorbă, acum urmează al doilea, astfel, după ce va fi renovat apeductul magistral, se va purcede la reabilitarea străzii.

    Până la încheierea lucrărilor de reparaţie a apeductului de pe str. Columna, tronsonul: str. M. Eminescu - str. Armenească, traficul rutier va fi redirecţionat. Astfel, transportul privat, de pe str. Columna va vira pe str. Eminescu, iar transportul public de călători (microbuze) va fi redirecţionat  pe alte străzi. O bună parte din microbuze vor fi redirecţionate pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, începând cu intersecţia str. Columna - str. Mitropolit. G. Bănulescu-Bodoni,  celelalte-conform itinerarului. Solicitarea adresată conducătorilor de microbuze, care vor circula pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt este de a staţiona doar în staţii.

    Costul lucrărilor de reabilitare a apeductului de pe str. Columna, este  de 4,5 milioane lei. Banii provin dintr-un proiect privind extinderea reţelelor de apeduct şi canalizare din municipiul Chişinău, în valoare totală de 10 milioane de dolari, finanţat de Corporaţia Financiară Internaţională.

    www.chisinau.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com