• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Vicepreşedintele PL Anatol Petrencu, decorat de preşedintele Poloniei

    Vicepreşedintele PL Anatol Petrencu, decorat de preşedintele Poloniei

    22.05.2012  

    Pentru promovarea istoriei şi culturii poloneze în Republica Moldova, istoricul Anatol Petrencu a fost decorat pe 17 mai 2012 cu „Crucea de argint pentru merit” de către preşedintele Poloniei, Bronisław Komorowski. Distincţia i-a fost înmânată istoricului de către ambasadorul Poloniei la Chişinău, Bogumil Luft.

     La începutul discursului său, ambasadorul Poloniei a menţionat că este o mare bucurie pentru el să înmâneze istoricului distincţia în numele preşedintelui Poloniei.

    Mulţumindu-i savantului pentru activitatea sa, Bogumil Luft a comunicat: „Ceea ce aţi scris Dvs. despre istoria Poloniei, despre momentele cele mai dureroase prin care au trecut polonezii m-a marcat mult. Astfel am văzut că aţi avut un interes special pentru Polonia. Aţi reuşit prin munca depusă să promovaţi istoria şi cultura poloneză în Republica Moldova şi acesta este un merit deosebit”.

    „Această distincţie e un imbold pentru viitor, pentru că lucrurile nu s-au încheiat. Avem mult de studiat ca să ne cunoaştem unii pe alţii, să promovăm cultura poloneză în spaţiul dintre Prut şi Nistru şi cultura română în spaţiul polonez”, a declarat Anatol Petrencu, mulţumind celor adunaţi la ceremonia de decorare.

    www.jurnal.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com