• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă la aniversarea Regimentului de patrulă şi santinelă "Scut": "Sper să reuşim să consolidăm relaţia dintre municipalitate şi poliţie pentru a asigura ordinea publică"

    Dorin Chirtoacă la aniversarea Regimentului de patrulă şi santinelă "Scut": "Sper să reuşim să consolidăm relaţia dintre municipalitate şi poliţie pentru a asigura ordinea publică"

    22.05.2012  

    Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a participat astăzi la aniversarea a 17 ani de la fondarea Regimentului de patrulă şi santinelă „SCUT”, subdiviziune a Comisariatului General de Poliţie al municipiului Chişinău.

    Dorin Chirtoacă i-a felicitat pe colaboratorii unităţii de patrulă şi santinelă „SCUT” cu prilejul aniversării a 17 ani de activitate, urându-le ca şi în continuare să poarte cu demnitate uniforma de poliţist şi să stea la straja oraşului. „Cert este că avem o altă dinamică, sper să reuşim să consolidăm relaţia dintre municipalitate şi poliţie, ca să asigurăm odinea publică, siguranţa şi liniştea cetăţeanului”, a menţionat edilul capitalei.

    În altă ordine de idei, Dorin Chirtoacă a subliniat că este necesar de făcut primii paşi pentru descentralizarea poliţiei, iar una din priorităţile Primăriei Chişinău este dotarea corespunzotoare a efectivului de poliţie din municipiul Chişinău. În acest scop din bugetul local vor fi alocate surse financiare pentru completarea parcului auto, reconstrucţia utilităţilor sanitare şi a unor obiective ale Regimentului „SCUT”.

    De menţionat că activităţile de bază ale Regimentul de poliţie şi santinelă „SCUT” sunt asigurarea şi menţinerea ordinii publice, prevenirea, curmarea şi descoperirea infracţiunilor de stradă, a contravenţiilor, efectuarea măsurilor de profilaxie, dar şi menţinerea ordinii publice în timpul desfăşurării acţiunilor în masă în municipiul Chişinău. În conflictul armat de pe Nistru, 17 poliţişti ai Regimetului „SCUT” şi-au pierdut viaţa, iar alţi 67 au fost răniţi pe câmpul de luptă.  

    www.chisinau.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com