• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă contestă în instanță o decizie a Guvernului

    Dorin Chirtoacă contestă în instanță o decizie a Guvernului

    21.05.2012  

    Dorin Chirtoacă va contesta în instanța de judecată decizia Agenției Proprietăți Publice de a scoate la licitație baia publică de pe strada Sarmizegetusa din Chișinău, pe motiv că acest obiectiv se afla în Registrul Imobilelor al Primăriei, dar nu al Guvernului. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței operative a Primăriei de luni, 21 mai.

    În urma licitației organizate de Agenția Proprietăți Publice, baia a trecut din proprietatea Primăriei în mâinile unui investitor privat, pe nume Marin Rebeja. Potrivit edilului capitalei, imobilul a fost vândut la un preț de nimic, cu 2,5 milioane de lei, în timp ce prețul de piață este de cel puțin 10 milioane de lei. ,,Aceasta este hoție la drumul mare”, a apreciat edilul.
    Complexul de băi de pe strada Sarmizegetusa a fost inclus în Registrul Imobilelor în 2002, iar cinci ani mai târziu a fost inclus de Guvern în lista obiectivelor supuse privatizării. Dorin Chirtoacă a declarat că a adresat mai multe cereri Ministerului Economiei pentru a exclude baia publică din lista privatizărilor, însă instituția nu a dat curs solicitării administrației locale, dar a organizat în regim de urgență licitația și a vândut baia investitorului.
     
    ,,Baie publică e prea tare spus, pentru că acolo e o clădire părăsită, dar valoros este pământul de sub această clădire. Iată încă un caz relevant în lupta cu sărăcia în Republica Moldova. Noi ne împrumutăm bani de peste hotare ca să achităm salariile, iar Agenția Proprietăți Publice scoate la licitație un imobil la preț de nimic”, a adăugat primarul.

    www.arena.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com