• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  PL: "Mai întâi castrarea pedofililor şi reforma CCCEC, apoi legea antidiscriminare”

    PL: "Mai întâi castrarea pedofililor şi reforma CCCEC, apoi legea antidiscriminare”

    21.05.2012  

    Deputaţii liberali ar putea vota legea privind egalitatea de şanse doar dacă va fi revotată legea privind castrarea chimică a pedofililor şi legea privind reforma Centrului Anticorupţie. Anunţul a fost făcut de liderul formaţiunii Mihai Ghimpu după şedinţa de duminică, 20 mai, a Consiliului Republican al Partidului Liberal.

    ,,Este o contrabalanţă. Ne gândim la unii, dar uităm de alţii, de cei care suferă mai mult – copiii. Mai întâi trebuie revotată castrarea pedofililor şi reforma CCCEC, apoi vedem”, a declarat Mihai Ghimpu.
     Liderul liberal însă nu precizat dacă şi în aceste condiţii PL îşi va da votul pentru legea antidiscriminare, redenumită recent în Legea privind egalitatea de şanse. ,,Consiliul Republican al Partidului a recomandat ca fiecare deputat să decidă. Eu încă nu am văzut legea, trebuie să o examinez, după care voi decide”, a adăugat el.
     
    Deocamdată, liderul PLDM Vlad Filat şi liderul PDM Marian Lupu nu au comentat condiţiile impuse de Partidul Liberal.
     
    Legea antidiscriminare a fost avizată de Guvern în februarie 2011 şi urma să fie examinată în Parlament. În urma mai multor proteste organizate de credincioşi, Executivul a retras proiectul legii pentru o nouă redactare. Documentul este o recomandare a Uniunii Europene şi una dintre condiţiile pentru aprobarea regimului fără vize cu ţările UE.

    www.arena.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com