• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Discursul Vicepreşedintei PL Corina Fusu, Preşedinta Organizaţiei Femeilor Liberale, rostit la mitingul de comemorare a 200 de ani de ocupaţie rusească

    Discursul Vicepreşedintei PL Corina Fusu, Preşedinta Organizaţiei Femeilor Liberale, rostit la mitingul de comemorare a 200 de ani de ocupaţie rusească

    18.05.2012  

    Iubiţi fraţi şi surori,

    Astăzi, 16 mai 2012, este zi de doliu. Este ziua în care comemorăm 200 de ani de ocupaţie rusească. Dar, totodată, această zi pe mine personal mă umple şi de mândrie pentru faptul că pentru prima oară aici, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, ne-am întâlnit împreună cu Dvs. şi am aprins aceste făclii, făclii ale memoriei şi demnităţii noastre care va dăinui veşnic. Vă mulţumesc pentru faptul că după o zi de muncă am reuşit să venim aici ca să comemorăm împreună această zi, ca să-i comemorăm pe toţi cei care s-au jertfit pentru ca noi astăzi să ne putem întâlni.

    Este uşor sau greu să-ţi scuturi frica, să te umpli de curaj şi să duci steagul adevărului, deşi greutăţi sunt foarte multe înainte? Eu spun că este greu, dar nu este imposibil. Cine a crezut în 2007 că Primăria municipiului Chişinău va fi câştigată de Dorin Chirtoacă. Puţini credeau la începuturi, dar lucrul acesta s-a întâmplat. Cine ar fi crezut că în 2009 la guvernare va veni Partidul Liberal, alte partide de orientare democratică, care vor învinge partidul care a dus la râpă Republica Moldova? S-a întâmplat şi lucrul acesta.

    Noi am pierdut multe şanse timp de mulţi ani, am pierdut multe şanse în special în ultimii 20 de ani. Nu am putut fi atât de demni şi atât de curajoşi şi nici nu am avut conducători atât de fermi în acţiuni cum au avut fraţii noştri din Ţările Baltice. Dar Dumnezeu este bun cu noi şi ne mai dă astăzi o şansă, este şansa pe care noi nu avem dreptul să o ratăm. Nu avem dreptul să o ratăm pentru viitorul nostru şi al copiilor noştri. Astăzi, toate cărţile sunt în mâinile noastre. Noi am decis cu fermitate că vrem să trăim în sânul familiei europene şi vom depune eforturi pentru realizarea acestui obiectiv.

    Calea spre bine, bunăstare şi civilizaţie se câştigă greu, prin multă, multă muncă şi răbdare, chiar dacă rezultatele nu sunt vizibile la început. Dar vă asigur că ideea cea mai neverosimilă, în care crede doar o persoană sau două, dar dacă această credinţă este adevărată şi este din suflet venită, va avea sorţi de izbândă, iar oamenii care o împărtăşesc vor reuşi să adune în jurul lor zeci, sute şi chiar mii de persoane. Aceasta se întâmplă cu noi astăzi. Noi dorim să ne întărim credinţa noastră de spirit românesc, un popor minunat, un popor care se trage de la romani şi daci, un popor care are o limbă nemaipomenit de frumoasă şi tradiţii nemaipomenit de bogate, un popor nemaipomenit de bun, cu o inimă largă. Acest popor merită să trăiască în demnitate. Cei care cred că putem fi învinşi le spunem cu fermitate că nu este aşa, pentru că şi în Biblie scrie că cei din urmă vor deveni cei dintâi, iar cei învinşi vor deveni învingători.

    Vreau ca această credinţă a noastră să dăinuiască aşa cum ard frumos aceste flăcări şi odată cu căderea întunericului vom aprinde câte o lumânare care ne va lumina pentru totdeauna calea spre demnitate, libertate şi bunăstare. 

    16 mai 2012, Piaţa Marii Adunări Naţionale

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com