• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Ziua Europei la Chişinău

    Ziua Europei la Chişinău

    12.05.2012  

    Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă a participat astăzi la „Ziua  Europei 2012 la Chişinău”, eveniment organizat de Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova, în parteneriat cu Primăria Capitalei.   

    În discursul său de la ceremonia de deschidere a sărbătorii, Dorin Chirtoacă a ţinut să remarce că intregrarea în Uniunea Europeană este un proiect care  îi poate uni pe toţi: pe cei de la putere şi din opoziţie, pe moldoveni şi ruşi şi toate naţionalităţile care  locuiesc pe teritoriul Republicii Moldova. Astfel poate să vină o zi când vom putea beneficia de ceea ce au astăzi popoarele UE: de libertate, de securitate, de încredere în ziua de mâine, de dezvoltare economică şi de bunăstare. „Pentru aceasta cred că merită să ne unim cu toţii”, a conchis edilul Capitalei.

    Cu prilejul „Zilei Europei la Chişinău”, şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, excelenţa sa, Dirk Schuebel, a ţinut să transmită un mesaj de prietenie trainică şi de sprijin pentru parcursul european al statului nostru. Totodată, oficialul european a ţinut să precizeze că UE va continua acordarea de sprijin financiar Republicii Moldova, în pofida crizei financiare cu care se confruntă acum Europa. „Moldova va beneficia şi de nişte fonduri suplimentare pentru a-şi continua şi reconfirma angajamentul privind promovarea reformelor începute”, a mai declarat ambasadorul Dirk Schuebel.

    Ziua Europei se sărbătoreşte la Chişinău de mai mulţi ani. De menţionat că în anul 2008 la intrarea în Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt" a fost inaugurat Scuarul Europei, cu arborarea drapelului şi prezentarea logo-ului UE din flori.

    www.chisinau.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com