• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Ministrul Mediului Gheorghe Şalaru: Ar fi bine ca 365 de zile să păstrăm curăţenia. O zi este puţin

    Ministrul Mediului Gheorghe Şalaru: Ar fi bine ca 365 de zile să păstrăm curăţenia. O zi este puţin

    12.05.2012  

    Un management integrat al deşeurilor, acţiuni de salubrizare şi atitudine gospodărească. De aceasta este nevoie pentru a menţine curăţenia în jurul nostru. Declaraţia aparţine ministrului Mediului, Gheorghe Şalaru, invitat al emisiunii ”Viaţa publică”, din 12 mai, de la Radio Moldova.
    Potrivit ministrului Mediului, care a participat în această dimineață la curățenie în Parcul ”La Izvor”, la acțiune au venit mulți oameni. Au participat și deputați, angajați de la serviciul Hidrometeo, miniștri. Gheorghe Șalaru a menționat în acest context, că ar fi bine ca 365 de zile să păstrăm curățenia, pentru că o zi este puțin, dar pentru aceasta este nevoie ca fiecare cetățean să se autosesizeze.

    În cadrul emisiunii, ministrul Șalaru a mai vorbit despre guvernarea deșeurilor, un proiect în care Republica Moldova participă cu alte țări din 2009. Potrivit sursei, actualmente există strategia pentru regiunea de sud, iar strategia națională privitor la deșeuri se află pe ultima sută de metri.

    Ministrul Mediului a vorbit, de asemenea, despre proiectele din regiunea de sud a țării, unde sunt peste 200 de gunoiști autorizate și alte câteva sute neautorizate. El a spus că autoritățile publice locale ar putea să-și creeze asociații intercomunitare care să regionalizeze serviciul de gestionare a deșeurilor și să atragă investiții.

    Referitor la substanțele chimice, ministrul a spus că țara nu dispune de utilajul și tehnologia respectivă pentru distrugerea pesticidelor, dar este un proiect de 500.000 de euro, în urma căruia vor fi lichidate depozite și 200 tone de pesticide.

    În același timp, urmează să fie acumulate substanțe chimice învechite din 12 raioane ale țării, la moment fiind adunate peste 50 de tone din 23 de raioane, municipiul Bălți și Chișinău. Iar cea mai veche substanță a fost găsită la o școală din Hâncești, care datează din 1952.

    www.trm.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com