• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Liberalii: PL nu vrea funcții, dar ar trebui să respectăm practicile

    Liberalii: PL nu vrea funcții, dar ar trebui să respectăm practicile

    08.05.2012  

    Președintele PL, Mihai Ghimpu, declară în continuare că liberalii nu se țin de funcții. Oricum, spune el, în cazul actual, PL a rămas fără pârghii la guvernare.

    „Nu vrea PL și Ghimpu nimic. Dar există o practică - când partidul e la guvernare, să aibă și funcții. Sau să fim în opoziție. Poate să spunem că susținem actuala guvernare dacă îndepliniți punctele 1,2,3,4. Noi am semnat acord - actul guvernării - care presupune și funcții. O spun deschis - nu s-a dorit de colegii din AIE să se întâmple conform acordului. Odată ce lucrul ăsta nu s-a produs, colegii n-au vrut ca eu să fiu președinte de Parlament. Funcțiile nu le împarte PD-ul! Acordul nu spune că PD trebuie să aibă două funcții, președinte de Parlament și prim-vicepreședinte.

    Ce înseamnă să mai facem încă o funcție, de prim-vicepreședinte, ce suntem ca la piață, mai vrei un măr... mai cântărim un măr”, a spus Ghimpu ieri seara în cadrul unei emisiuni la Moldova1.

    Liderul liberal spune că dacă ar fi ajuns în funcția de speaker ar fi urgentat reformele. „Eu dacă ajungeam președinte al Parlamentului, aveam posibilitatea să urgentez reformele, să fac legile mai calitative. Așa, ca deputat - e doar un punct de vedere”, a mai opinat sursa.

    Totodată, Ghimpu spune că o funcție compensatorie în raport cu pierderea celei de președinte al Parlamentului, ar fi cea de procuror general. „Odată ce PL a cedat funcția de speaker, PG este următoarea care echivalează cu cele 3 funcții. O să discutăm în AIE ca să ajungem la o soluție”, a mai spus el.

    www.unimedia.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com