• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Reacția liberalilor la „cedările” lui Lupu: „Vor să ne țină în anticameră”

    Reacția liberalilor la „cedările” lui Lupu: „Vor să ne țină în anticameră”

    07.05.2012  

    „Nu Marian Lupu este cel care decide cui să-i revină o funcție sau alta”. Așa a reacționat prim-vicepreședintele Partidului Liberal, Ion Hadârcă, la refuzul democratului de a-i ceda PL-ului conducerea Procuraturii Generale. Totodată, liberalii nu văd rostul dublării funcției de prim-vicepreședinte al Parlamentului și consideră că prin aceste propuneri colegii din Alianță doresc „să-i țină în anticameră”.

    „Cererea dlui președinte Mihai Ghimpu este legitimă. În cadrul Consiliului AIE, noi am spus că este problema celorlalte două componente și ei trebuie să decidă în ce mod să compenseze PL pentru faptul că a cedat funcția de șef al statului. Dacă dl Lupu a binevoit să dezechilibreze Acordul și să rămână la funcția de președinte al Parlamentului, fie, însă dlui trebuie să-și asume acele tentative eșuate. Nu dl Lupu decide aceste lucruri. Sunt lucruri care trebuie decise în mod colegial”, a subliniat Hadârcă.

    Potrivit acestuia, în Acordul de constituire al AIE nu este stipulat că funcția de prim-vicepreședinte al Parlamentului îi revine democraților.  „Partidul Liberal nu a solicitat această funcție în detrimentul PD. Dl Lupu ar trebui să se uite împrejur. Este lipsă de modestie faptul că reprezentanții formațiunii sale ocupă prea multe locuri din această „masă lungă” (n.red. - prezidiumul Parlamentului), a  punctat liberalul. 

    PL nu vede rostul în dublarea funcției de prim-vicepreședinte al Parlamentului. „Asta înseamnă că suntem ținuți în anticameră. Nu mi se pare corect din partea colegilor noștri”, a adăugat PL-istul.

    Cât privește prestația miniștrilor PL, Ion Hadârcă a spus că este mai bună decât a celorlalți miniștri. „Nu arăt cu degetul, dar spun așa cum este. Și îmi pare rău că există această interpretare tendențioasă”, a conchis acesta.

    UNIMEDIA precizează că liderul PD, Marian Lupu a declarat că este gata să creeze pentru reprezentantul PL o nouă funcție de prim-vicepreședinte al Parlamentului, însă nu va ceda funcția de procuror general. În context,  democratul a criticat activitatea miniștrilor PL. De cealaltă parte, Mihai Ghimpu nu este mulțumit de activitatea de până acum a PG, care a revenit democraților, și se arată nemulțumit că PD deţine două funcţii în Parlament.

    www.unimedia.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com