• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Primul apeduct din comuna Budeşti, conectat la apeductul municipal, a fost dat în exploatare

    Primul apeduct din comuna Budeşti, conectat la apeductul municipal, a fost dat în exploatare

    05.05.2012  

    Încă o suburbie a Chişinăului este conectată la reţeaua municipală de aprovizionare cu apă potabilă. Primul apeduct din comuna Budeşti, conectat la apeductul municipal, a fost dat astăzi în exploatare. La eveniment a fost prezent primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, primarul de Budeşti, Nina Costiuc, directorul SA „Apă-Canal Chişinău” dar şi locuitorii satului.

    Apeductul magistral are lungimea de circa 1 km şi a fost pozat în centrul localităţii. Aceasta va permite branşarea masivă a gospodăriilor particulare, cât şi a obiectivelor cu menire socială, inclusiv a şcolii. Construcţia acestui obiectiv a început în luna martie curent şi a durat circa 2 luni. La prima etapă, la reţeaua de apă vor fi conectate circa 1200 de case particulare, iar până la sfârşitul anului va fi elaborată documentaţia de proiect, pentru branşarea întregii localităţi.

    În discursul său, primarul de Chişinău a accentuat importanţa evenimentului, în contextul dezvoltării infrastructurii din comuna Budeşti. Dorin Chirtoacă a menţionat că conectarea întregului municipiu la reţeaua de apă şi canalizare este una din priorităţile Primăriei Chişinău şi a Societăţii „Apă-Canal Chişinău”, iar dovadă în acest sens sunt proiectele ce se implementează sistematic în mai multe localităţi din componenţa municipiului Chişinău. Edilul capitalei a subliniat că asigurarea condiţiilor decente de trai pentru toţi locuitorii municipiului, ceea ce presupune infrastructură modernă, adică construcţia de drumuri, gazoducte, apeducte şi reţele de canalizare în toate localităţile suburbane este unul din obiectivele administraţiei Chişinăului.

    Comuna Budeşti este cea de-a 31-a localitate din componenţa Chişinăului, conectată la reţeaua municipală de aprovizionare cu apă potabilă.

    www.chisinau.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com