• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă l-a denunţat pe juristul primăriei prins cu mită: „Toţi ce-i corupţi să ajungă la închisoare”

    Dorin Chirtoacă l-a denunţat pe juristul primăriei prins cu mită: „Toţi ce-i corupţi să ajungă la închisoare”

    04.05.2012  

    Primarul Dorin Chirtoacă anunță că el este cel care l-a denunțat pe juristul din cadrul Direcției juridice, Lilian Lisnic Răscoală, bănuit de corupție. Edilul Capitalei afirmă că a solicitat Centrului Anticorupție să organizeze un flagrant și să obțină astfel probe pentru reținerea funcționarului.

    „Nu este pentru prima data când m-am adresat CCCEC cu asemenea probleme. Ieri, șefa Direcției juridice, Diana Gurschi, m-a anunțat că un subaltern al său pretinde bani de la un agent economic pentru ca să-i rezolve problemele cu primăria. De aceea am solicitat organizarea unui flagrant pentru a-l prinde pe individ cu banii în mână. M-aș bucura dacă în fiecare zi ar fi prinși acei corupți cu probe ca să fie pedepsiți și să scape toate instituțiile de stat de ei. Nicio clipă nu am ezitat cu organizarea flagrantului”, a precizat Chirtoacă.

    Potrivit primarului, Lilian Lisnic Răscoală este unul din cei 15 juriști ai Primăriei și lucrează de aproape 5 ani pentru administrața locală. „Flagrantul este suficient pentru acesta să fie dat afară. Cu atât mai mult că el fusese anterior atenționat”, a menționat acesta.

    Dorin Chirtoacă a mai spus că mai sunt colegi pe care îi suspectează de estorcare și luare de mită. „Am avertizat și îi mai avertizez pe toți colegii din Primărie cu privire la corupție. I-am spus să nu ia mită pentru ca mai apoi să nu ajungă în situații de acest gen. Corupția se dovedește cu proba flagrantului, de regulă. S-ar putea consideră că imaginea Primăriei este afectată, dar chiar eu l-am denunțat. Alftel nu se poate de luptat cu ei. Eu m-aș bucura dacă conducătorii altor instituții ar proceda la fel. Din 2009 încoace nu putem vorbi de diminuare a fenomenului corupției, dimpotrivă, am atestat o creștere pe motiv al inactivității organelor de drept”, a conchis șeful Capitalei.

    UNIMEDIA precizează că astăzi, colaboratorii Centrului Anticorupție au reținut în flagrant un jurist din cadrul Primăriei Chișinău în timp ce primea mită de 10 mii de euro. Acesta este învinuit de corupere activă în proporții deosebit de mari și riscă de la 7 la 15 ani de închisoare.

    www.unimedia.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com