• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu cere de la PD funcţia de prim-vicepreşedinte al Parlamentului: Noi nu suntem maica Tereza!

    Mihai Ghimpu cere de la PD funcţia de prim-vicepreşedinte al Parlamentului: Noi nu suntem maica Tereza!

    04.05.2012  

    Partidul Liberal renunţă la funcţia de speaker al Parlamentului, dar vrea o instituţie de forţă şi funcţia de prim-vicepreşedinte al Parlamentului. Declaraţii în acest sens au fost lansate de către liderul PL, Mihai Ghimpu, ieri, 3 mai, în cadrul emisiunii "Puterea a patra" de la N4.  Liberalul susţine că la şedinţa următoare a Consiliului AIE, Partidul Democrat ar trebui să vină cu un răspuns în acest sens.

    "Eu am abordat subiectul şi noi aşteptăm răspuns de la PD la şedinţa următoare, şi nu numai ce ţine de instituţie de drept, dar şi de faptul că PD nu poate să revină două funcţii: şi speaker şi prim-vicepreşedinte a Parlamentului. PL nu poate avea decât funcţia de prim-vicepreşedinte.

    Nu poate să se adauge o funcţie şi nouă să ne revină funcţia de vicepreşedinte, iar PD să rămână cu speaker şi prim-vicepreşedinte. Noi nu pretindem la funcţia de preşedinte a Parlamentului, dar cea de prim-vicepreşedinte trebuie să revină Partidului Liberal şi noi vom hotărî cine o va ocupa", a declarat Ghimpu.

    El speră că în cadrul AIE se va ajunge la consens. "Odată ce am cedat funcţia de speaker, PD trebuia să revină la poziţia cu trei instituţii de drept, să spună, poftim, ocupaţi funcţia pe care o doriţi. Da, noi înţelegem că la putere nu trebuie să revină comuniştii, dar noi nu suntem mama Tereza", a punctat liberalul.

    Acesta a ţinut să menţioneze, că personal, nu pretinde nici la funcţia de prim-vicepreşedinte al Parlamentului, nici la cea de Procuror General. Totuşi, liberalul recunoaştecă că guvernarea înseamnă funcţii, pentru că fără ele nu poţi îndeplini programul asumat.

    UNIMEDIA precizează că anterior, Mihai Ghimpu a declarat că PL vrea conducerea Procuraturii Generale. La rândul său, democratul Marian Lupu, s-a arătat deschis să discute în cadrul AIE la acest subiect, dar şi privitor la oferirea liberalilor a funcţiei de vicespeaker.

    Potrivit Acordului de constituire al Alianței pentru Integrare Europeană, Partidului Liberal i-a revenit funcția de președinte al Parlamentului. Între timp, funcția era asigurată de către Marian Lupu, care urma să devină şef al statului. După ce democratul nu a reușit să acumuleze numărul suficient de voturi pentru a deveni preşedinte, acesta a rămas în funcţia de speaker. În consecință, PL a devenit unicul partid de la guvernare care a rămas fără funcții de stat.

    www.unimedia.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com