• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă de Ziua Tricolorului: Trebuie să cinstim memoria celor care au avut de suferit pentru arborarea unui tricolor în vremuri de grea încercare pentru istoria neamului nostru

    Dorin Chirtoacă de Ziua Tricolorului: Trebuie să cinstim memoria celor care au avut de suferit pentru arborarea unui tricolor în vremuri de grea încercare pentru istoria neamului nostru

    27.04.2012  

    Primăria municipiului Chişinău sărbătoreşte astăzi, 27 aprilie, Ziua Drapelului de Stat al Republicii Moldova.

    În dimineaţa zilei, primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a participat la acţiunile consacrate Zilei Drapelului Naţional, din Piaţa Marii Adunări Naţionale. De asemenea, Dorin Chirtoacă a depus flori la Piatra Comemorativă din PMAN şi la Tricolorul din faţa clădirii Guvernului Republicii Moldova. „Prin marcarea datei de 27 aprilie, încearcăm să aducem în prim plan semnificaţia şi importanţa tricolorului pentru cetăţenii R. Moldova şi cinstim memoria celor care au avut de suferit pentru arborarea unui tricolor în vremuri de grea încercare pentru istoria neamului nostru, în special pe Gheorghe Ghimpu, cel care a arborat acum 22 de ani, drapelul pe clădirea Parlamentului Republicii Moldova”, a menţionat primarul de Chişinău.

    De Ziua Tricolorului, pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt au fost instalate steagurile de sărbătoare, care vor rămâne arborate până la Ziua Europei. În acelaşi timp, în scuarul monumentului lui Ştefan cel Mare şi Sfânt a fost amenajat un Tricolor.

    Tricolorul a devenit Drapel Naţional al Republicii Moldova pe 27 aprilie 1990, când acesta a fost arborat pe clădirea Parlamentului, de către regretatul deputat Gheorghe Ghimpu.

    Ziua Tricolorului a fost proclamată drept sărbătoare naţională în anul 2010, la împlinirea a 20 ani de la adoptarea Tricolorului ca Drapel de Stat al Republicii Moldova.

    www.chisinau.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com