• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  (Galerie foto)Tricolorul, cinstit de liberali

    (Galerie foto)Tricolorul, cinstit de liberali

    27.04.2012  

    Cu ocazia Zilei Tricolorului conducerea Partidului Liberal, deputaţii PL au depus flori la Monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt şi la piatra comemorativă, instalată în faţa Guvernului, în memoria victimelor ocupaţiei sovietice. Ulterior, deputaţii PL au asistat la ceremonia festivă organizată cu ocazia Zilei Drapelului.

    “Tricolorul înseamnă unitatea românilor şi trebuie cinstit de noi toţi. Cele trei culori înseamnă drumul nostru spre libertate, crezul nostru în schimbare şi într-un viitor mai bun, de aceea am şi arborat astăzi tricolorul pe casa în care locuiesc”, a precizat Mihai Ghimpu, preşedintele PL, care în timpul ceremoniei s-a aflat în mulţimea adunată în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

    Ziua Drapelului a fost instituită de către Parlament la 23 aprilie 2010. Tricolorul a fost desemnat oficial drapel de stat pe 27 aprilie 1990 de către deputații primului Parlament. Deputatului şi disidentului politic Gheorghe Ghimpu, fratele lui Mihai Ghimpu, i-a revenit meritul de a înălța tricolorul pe clădirea Parlamentului, actualmente clădirea Președinției Republicii Moldova.

    Mihai Ghimpu își aminteşte că Gheorghe Ghimpu, cel care a arborat primul tricolor pe clădirea Parlamentului, a umblat cu drapelul mai multe zile, înfășurat de corp, așteptând cu nerăbdare momentul arborării. Scriitorul și deputatul Ion Hadârcă menţiona că “atunci când a arborat tricolorul la 27 aprilie deasupra Parlamentului, nu pricepeam de ce își risca viața ridicându-se la niște înălțimi amețitoare. Mai târziu am înțeles că numai Gheorghe Ghimpu putea face acest lucru. Sunt puțini în lumea celor drepți care ar fi trăit o asemenea clipă în viața lor”.

     

     

    Departamentul Comunicare şi Imagine al PL

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com