• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Apel la solidaritate: Dorin Chirtoacă vrea să contribuie la reconstrucția clădirii Președinției

    Apel la solidaritate: Dorin Chirtoacă vrea să contribuie la reconstrucția clădirii Președinției

    24.04.2012  

     Primarul municipiului Chișinău Dorin Chirtoacă propune ca administrația locală să finanțeze parțial lucrările de reconstrucție a clădirii Președinției, devastată în urma evenimentelor din 7 aprilie 2009. În acest sens, edilul a solicitat șefului direcței construcției capitale Roman Sofroni să prezinte săptămâna viitoare informații despre cât costă reconstrucția clădirii și care ar putea fi cota parte a Primăriei în aceste lucrări.

    Primarul a declarat în cadrul ședinței operative de luni, 24 aprilie, că funcționarii de la Primărie Vladimir Șarban și Mihai Furtună care au devenit consilierii președintelui Nicolae Timofti, i-au povestit că sunt probleme financiare la președinție.
    ,,Am ales președintele, iar după câte am înțeles situația este destul de complicată cu banii. Pentru a reuși reconstrucția clădirii, este necesar un efort comun din partea tuturor autorităților”, a declarat primarul Dorin Chirtoacă. El a menționat că banii pentru reconstrucția clădirii Președinției ar putea fi alocați dacă se vor face anumite economii la bugetul local.
     
    După 3 ani de la evenimentele din 7 aprilie 2009, când au fost devastate clădirile Parlamentului şi Preşedinţiei, deputaţii şi preşedintele nu au reuşit să revină în birourile lor. Dacă în primii doi ani din bugetul de stat au fost alocaţi bani pentru reparaţii, atunci în 2011 şi în 2012 finanţările au fost stopate, la fel ca şi lucrările.

    www.arena.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com