• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă cere să fie interzise grătarele la cimitire

    Dorin Chirtoacă cere să fie interzise grătarele la cimitire

    24.04.2012  

     „Paştile Blajinilor devine o competiţie sălbatică. Valoarea a devenit nonvaloare, iar oamenii se întrec la pomeni. Am văzut şi rochii de seară, şi fuste scurte. Este o degradare”, a declarat primarul capitalei, în cadrul şedinţei operative de la Primărie. Dorin Chirtoacă a cerut colegilor propuneri cum pot fi evitate excesele. Edilul crede că ar trebui pe viitor să fie categoric interzisă prepararea frigăruilor la cimitire.

    Directorul Combinatului Servicii Funerare, Vadim Cojuşneanu, a declarat că oamenii veniţi la cimitire au consumat în exces băuturi alcoolice. Unii au fost agresivi, chiar şi cu poliţia. „Am văzut personal cum poliţiştii au fost bruscaţi şi scuipaţi. Oamenilor le place să parcheze chiar în faţa cimitirului”, a spus Vadim Cojuşneanu.

    Pe parcursul a două zile de la cimitirul „Sfântul Lazăr” au fost evacuate 60 de tone de gunoi menajer. Vadim Cojuşneanu a relatat că au existat probleme cu transportul, parcările au fost foarte mici, drumurile înguste, iar mulţi oameni au veni la cimitir cu transportul privat.

    Şeful Poliţiei municipale, Silviu Muşuc, a declarat că pe strada Socoleni au fost amenajate parcări speciale pentru persoanele care au venit cu transportul privat la cimitirul „Sfântul Lazăr”. Însă, întrucât de la parcare până la cimitir este de mers pe jos aproape un kilometru, oamenii nu au parcat la locul destinat.

    Primarul a cerut ca săptămâna viitoare fiecare subdiviziune responsabilă să vină cu soluţii. Dorin Chirtoacă propune să se facă o slujbă de pomenire pentru toţi cei trecuţi în lumea celor drepţi pentru ca preoţii să nu meargă la fiecare mormânt. „Să facem ca o mesă, cum este în occident. Deci, aştept propuneri pentru îmbunătăţire”, a spus primarul.

    Pe 22 şi 23 aprilie, când s-a sărbătorit Paştile Blajinilor, la Cimitirul „Sf. Lazăr” au fost peste 2000 de oameni. 

    www.info-prim.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com