• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Proiect de colaborare între Primăria Capitalei şi Federaţia Europeană de Gimnastică - utilaj sportiv performant pentru toate şcolile din municipiul Chişinău

    Proiect de colaborare între Primăria Capitalei şi Federaţia Europeană de Gimnastică - utilaj sportiv performant pentru toate şcolile din municipiul Chişinău

    19.04.2012  

    Primăria municipiului Chişinău şi Federaţia Europeană de Gimnastică au semnat un acord de colaborare care prevede achiziţionarea unui lot de echipament sportiv pentru gimnastică. Inventarul sportiv, în valoare de 50 mii euro, va fi alocat şcolii de gimnastică „Speranţa" din capitală. Municipalitatea urmează să achite 10 mii de euro din costul total al utilajului sportiv, iar restul sumei va fi acoperit de Federaţia Europeană de Gimnastică.

    Potrivit primarului general, Dorin Chirtoacă, lansarea acestui proiect va permite municipalităţii să procure pe viitor, utilaj sportiv performant, la preţuri reduse, pentru toate şcolile din municipiul Chişinău. „Aceasta este prima investiţie în renovarea bazei tehnico-materiale a unei şcoli sportive din capitală, după 25 ani", a menţionat Dorin Chirtoacă.

    La rândul său, preşedintele Federaţiei Europene de Gimnastică, Georges Guelvec, a declarat că în prezent, în Europa funcţionează un Program unic de promovare a gimnasticii, care prevede asigurarea şcolilor de profil cu echipament sportiv, la preţuri reduse, ceea ce facilitează accesul către acest gen de sport şi stimulează practicarea gimnasticii.

    În acest an, la fel ca şi în 2011, municipalitatea a prevăzut în buget 350 mii lei pentru achiziţionarea inventarului sportiv pentru instituţiile de învăţământ preuniversitar din capitală. La nivelul întregului municipiu, reabilitarea bazei tehnico-materiale din şcoli şi licee, în următorii 3-4 ani, este unul din obiectivele administraţiei capitalei.


    www.chisinau.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com