• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Proiectul PL aprobat de Guvern: Fără publicitate în cinematografe înainte şi după difuzarea filmelor

    Proiectul PL aprobat de Guvern: Fără publicitate în cinematografe înainte şi după difuzarea filmelor

    18.04.2012  

    Cabinetul de Miniștri a aprobat astăzi, 18 aprilie, proiectul de lege cu privire la interzicerea difuzării publicității în cinematografe înainte și după demonstrarea filmului. Proiectul a fost înaintat de un grup de deputați din cadrul Partidului Liberal și a fost prezentat în ședința Executivului de ministrul Culturii (MC), Boris Focșa.

    Deputatul PL, Valeriu Munteanu, a declarat pentru UNIMEDIA că difuzarea publicității înainte și după demonstrarea filmului încalcă dreptul cetățenilor și reprezintă un abuz din partea administrației cinematografului. Potrivit sursei, va fi permisă doar difuzarea publicității sociale și programului cinematografului până la începerea filmului.

    Autorii proiectului de lege consideră că spectatorii care în prezent devin forțat consumatori de publicitate, trebuie scutiţi de expunerea îndelungată la reclame rulate înainte de film, iar vizionarea filmului trebuie să aibă loc la ora stabilită.

    În cadrul ședinței de Guvern de azi, premierul Vlad Filat a menționat că există probleme mai grave în acest domeniu, care necesită o atenție mai mare decât acest proiect. „Problema e mai mare în altă parte. În primul rând pentru că avem monopol în acest domeniu. Asta înseamnă că nu avem concurență. Trebuie să ducem la bun sfârșit ceea ce am început - oamenii să poată să privească filme și în original/limba de stat”, a conchis Filat.

    Pentru a intra în vigoare, proiectul de lege trebuie aprobat și de Parlament. Dacă acesta va fi votat, administrația cinematografului va fi responsabilă de difuzarea publicității și dacă va fi încălcată legea aceasta riscă o amendă de la 50 la 300 unități contravenționale.

    www.unimedia.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com