• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă despre vizita lui Rogozin: Ne-am călcat demnitatea în picioare încă o dată

    Dorin Chirtoacă despre vizita lui Rogozin: Ne-am călcat demnitatea în picioare încă o dată

    17.04.2012  
    Prim-vicepreşedintele Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă, spune că Republica Moldova şi-a călcat demnitatea în picioare încă o dată prin felul cum l-a primit pe vicepremierul rus, Dmitry Rogozin, la Chişinău. 

    „Demnitatea noastră a fost deja călcată în picioare în momentul în care a fost desemnat un reprezentant pentru Transnistria, un om cu o poziţie extremistă şi ultranaţionalistă. Din start, de la nivelul cel mai înalt al Federaţiei Ruse, demnitatea Republicii Moldova a fost călcată”, a declarat Dorin Chirtoacă pentru jurnalişti.

    Prim-vicepreşedintele PL a mai spus că Republica Moldova a încercat să prezinte o atitudine demnă atunci când Ministerul de Externe a cerut explicaţii Federaţiei Ruse pentru desemnarea acestei persoane. „După aceste două situaţii în care din nou atitudinea a rămas ostilă şi în bătaie de joc, practic călare pe cal alb, de Paşti, ne vine emisarul la Chişinău. A fost primit aproape cu onoruri. La ce a fost necesar să mai cerem explicaţii anterior?”, s-a întrebat Dorin Chirtoacă.

    Liberalul a spus că Republica Moldova îşi doreşte să aibă gaze şi energie electrică, dar demnitatea umană trebuie să fie mai presus. „Ei au prins firul. Au observat că oricât ne bat în cap noi răbdăm mai departe, tăcem din gură, mai chiţcăim uneori de ochii lumii şi în rest suntem gata să înghiţim toată bătaia de joc care este. Noi putem avea parte şi de gaze şi de energie electrică în condiţii de demnitate, dar trebuie să vrem acest lucru. Să fim demni”, a mai spus Dorin Chirtoacă.

    Anterior PL a solicitat Guvernului să interzică accesul lui Dmitry Rogozin pe teritoriul Republicii Moldova.

    Dmitry Rogozin a întreprins o vizită în Republica Moldova pe 16 martie, în cadrul căreia a avut întrevederi bilaterale cu preşedintele Nicolae Timofti, premierul Vlad Filat şi cu reprezentanţi ai administraţiei nerecunoscute de la Tiraspol.

    www.info-prim.md
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com