• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Circa 200 de tineri din raionul Glodeni au participat la Ziua recrutului

    Circa 200 de tineri din raionul Glodeni au participat la Ziua recrutului

    10.04.2012  

    Circa 200 de tineri din toate comunele raionului Glodeni au participat la Ziua recrutului, organizată de Ministerul Apărării în colaborare cu administraţia raională în satul Balatina. La acest eveniment au fost prezenţi ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, preşedintele raionului Glodeni, Valeriu Ţarigradschi, toţi primarii comunelor din această unitate administrativ-teritorială, etc.

    Potrivit lui Vitalie Marinuţa, organizarea Zilei recrutului, în preajma campaniei de încorporare în serviciul militar al tinerilor, constituie nu doar o activitate, care permite Ministerului Apărării să treacă în revistă pregătirea fizică a viitorilor ostaşi, dar şi un bun prilej de a promova în rîndurile cetăţenilor a sentimentului de dragoste faţă de Republica Moldova, de valorile noastre naţionale.

    „Pe lîngă educaţia civică a tinerilor, organizarea unor asemenea activităţi de amploare în fiecare unitate administrativă a Republicii Moldova , cu participarea tinerilor din toate comunele raionului, este şi un prim test de maturitate civică a viitorilor apărători ai Patriei. Anume în cadrul acestor competiţii, se pune temelia viitorilor lideri nu doar din colectivele militare, dar şi sectoare social-economice din ţară. Lideri, care vor implementa programele de dezvoltare şi modernizare a ţării”, a accentuat ministrul Apărării.

    Valeriu Ţarigradschi, preşedintele raionului Glodeni, adresîndu-se către cei prezenţi a menționat că acum cîţiva ani, anume tinerii au schimbat istoria ţării noastre, alegînd calea democraţiei şi integrării europene. „Dar orice democraţie trebuie apărată. Şi voi sunteţi cei, care aveţi această misiune sfîntă”, a accentuat Valeriu Ţarigradschi.

    Preşedintele raionului Glodeni a mai menţionat că pe tot parcursul istoriei Armatei Naţionale, tinerii încorporaţi din această unitate administrativ-militară au întotdeauna printre cei mai buni şi exemplari militari, contribuind atît la promovarea imaginii Armatei Naţionale, cît şi a raionului. „Astăzi, Armata Naţională este instituţia cu cea mai mare credibilitate în rîndurile poporului. Sunt convins că ajungînd în unităţile militare, dumneavoastră veţi depune toate eforturile pentru a menţine această credibilitate, iar noi ne vom mîndri cu faptul că locuitorii raionului Glodeni au o contribuţie la acest fapt”, a spus Valeriu Ţarigradschi.

    În opinia primarului satului Balatina, Dumitru Iaţuc, Ziua recrutului, organizată în premieră în localitatea dată, va contribui şi mai mult la educaţia militaro-patriotică a tinerilor, va creşte spiritul de mîndrie de ţară, neam şi armată. „Deja acum trebuie să conştientizaţi că de faptul cum veţi îndeplini serviciul militar, depinde libertatea şi liniştea fiecărui cetăţean, a părinţilor şi fraţilor dumneavoastră. Onoarea, Patria şi Tricolorul trebuie să devină valorile sfînte pentru dumneavoastră nu doar pe parcursul serviciului militar, dar pentru toată viaţa”, a menţionat edilul satului Balatina.

    În urma rezultatelor demonstrate la cele 5 probele de concurs, în clasamentul pe echipe, pe primul loc s-au situat premilitarii din satul Cobani, urmaţi de tinerii din satul Limbenii Vechi şi oraşul Glodeni. Toţi premianţii au primit diplome de menţiune, medalii şi cupe, oferite de Ministerul Apărării şi conducerea raionului Glodeni.

    În cadrul activităţii, premilitarii şi locuitorii satului Balatina, au avut posibilitatea să urmărească exerciţiile demonstrative ale militarilor din Brigada de infanterie „Moldova” al Armatei Naţionale, precum şi a reprezentanţilor Serviciului Grăniceri şi Departamentului Trupelor de Carabinieri. În finalul evenimentului toţi cei prezenţi au fost serviţi cu terci ostășesc, oferit de militarii din Brigada Moldova.

    www.army.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com