• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă: Nu exclud că poliția deține materiale compromițătoare la adresa unor persoane din AIE

    Dorin Chirtoacă: Nu exclud că poliția deține materiale compromițătoare la adresa unor persoane din AIE

    10.04.2012  

    „Nu exclud că poliția deține materiale compromițătoare la adresa unor persoane inclusiv din Alianța pentru Integrare Europeană și sunt șantajate de polițiști, care beneficiază de protecție și nu sunt pedepsiți pentru că au încălcat legea la 7 aprilie 2009”. Declarația aparține primarului general, Dorin Chirtoacă și a fost lansată în cadrul unei emisiuni la Pro TV.

    Edilul Capitalei a afirmat că sunt 20 de dosare transmise în instanța de judecată cu privire la peste 40 de polițiști suspectați de tortură, 100 de cauze penale cu privire la 200 de persoane care au distrus clădirea Parlamentului și Președinției. „Însă am senzația că nu se dorește finalizarea „dosarului 7 aprilie”. În prezent, polițiștii care au orgnizat masacrul în Piața Marii Adunări Naționale sunt promovați în funcție, primesc decorații și compensații bănești”, a remarcat sursa.

    La rândul său, șeful cabinetului Ministrului Afacerilor Interne, Igor Trofimov, a afirmat că o mare parte din polițiști nu pot fi pedepsiți, pentru că instanța de judecată i-a declarat nevinovați și astfel nu pot fi sancționați pentru faptul că au încălcat legislația la 7 aprilie 2009.

    Totuși, Chirtoacă consideră că sunt persoane care au intenția ca lucrurile să fie duse până la capăt. „Vom afla adevărul despre 7 aprilie dacă vom fi consecvenți, vom merge pe drumul pe care am pornit în anii 2005 - 2007 și nu ne vom lasa manipulați de unii prieteni mai apropiați sau mai îndepărtați”, a subliniat primarul.

    UNIMEDIA menționează că sâmbătă s-au împlinit 3 ani de la ziua în care zeci de mii de tineri au ieşit în centrul Capitalei, nemulţumiţi de rezultatele alegerilor parlamentare, care au adus o nouă victorie PCRM. Protestele au culminat cu altercaţii şi cu devastarea clădirilor Preşedinţiei şi Parlamentului. În rezultat, sute de tineri au fost reținuți și maltratați în incinta secțiilor de poliție.

    www.unimedia.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com